pondělí 25. srpna 2008

Inventor pro plastové díly

V poslední době Autodesk předznamenává jednu zajímavou technologii za druhou - po nové pevnostní analýze je tu nová ukázka technologií, které mají Inventor obohatit v příštích verzích - Inventor pro tvorbu plastových dílů. Funkce jsou zaměřeny na analýzu a tvorbu dílů z hlediska typických operací u plastových komponent - tvorba různých žeber, plastových zámků, výztuh a otvorů pro spojení šrouby, vzájemné zapasování levé a pravé poloviny výrobku atd. Více napoví přiložené obrázky.
Připomenu jen, že uživatelé v České republice zatím mají smůlu - Autodesk uvedl tento nástroj k volnému stažení a testování (a právě testování je jeden z hlavních důvodů zveřejnění tohoto nástroje) jen pro omezený počet zemí (podobně jako Inventor LT). Nicméně vnímejme tuto informaci jako zajímavý signál o tom, že vývoj Inventoru rozhodně nespí a že kromě vývoje "standardního" Inventoru dochází i k vývoji v jiných směrech.
Nabízí se zde i další interpretace - Inventor Plastic Features Technology Preview (jak zní originální název) jako součást Digital prototypingu - Alias Studio pro tvorbu prvotního návrhu a designových ploch a Inventor Plastic Features jako nástroj na zpracování těchto ploch do výsledného technologicky správného objemového modelu.

Další informace zde.

2 komentáře:

  1. Jedná se o samostatný produkt nebo aplikace pro AIS či AIP? Z článku není na 1. pohled zřejmé...

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý den, zkoušel jsem si to stáhnout z labsu, a nepodařilo se mi to. Můžete mi říci proč?

    OdpovědětVymazat