pátek 24. října 2008

Autodesk na nákupech - tentokrát Softimage

Další akvizicí firmy Autodesk je Softimage. Divizi Softimage kupuje Autodesk od Avid Technologies za 35 milionů USD.

Animační software Softimage je hojně používaný v oblasti počítačových her a již delší dobu patří do "velké trojky" animačních aplikací Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya (dříve Alias, koupen Autodeskem před 3 roky) a Softimage (nyní již také Autodesk). Softimage byl posledním větším konkurentem Autodesk v tomto oboru počítačové grafiky, vývoje her a animací (DCC, Digital Content Creation). Autodesk plánuje ponechat další samostatný vývoj aplikací Softimage (SOFTIMAGE|XSI, SOFTIMAGE|Face Robot, SOFTIMAGE|Cat, SOFTIMAGE|Crosswalk), ale chce posílit vzájemnou komunikaci mezi svými animačními programy - zejména využitím technologie FBX. Určitě bude zachován i bezplatný program XSI Mod, který je používán herními nadšenci pro 3D úpravy ("mody") počítačových her.

Obchodu možná napomohly i společné kanadské kořeny 3ds max a Softimage.

2 komentáře:

  1. Ehm... s neľúbosťou som sledoval zánik Maya-e pre pár rokmi, teraz Softimage... Ešte nakúpite Catiu a ste naozajstný "Big Brother"

    OdpovědětVymazat
  2. Jen pro upřesnění - nakupuje samozřejmě firma Autodesk, nikoliv Xanadu. Maya nezanikla (stejně jako pravděpodobně nezanikne Softimage) - je nadále vyvíjena a prodávána firmou Autodesk.

    OdpovědětVymazat