středa 8. října 2008

Mechanical Desktop je mrtev, ať žije Inventor

Mechanical Desktop Autodesk oznámil ukončení dalšího vývoje MCAD aplikace Mechanical Desktop ("MDT"). Poslední uvedenou verzí je aktuální verze Mechanical Desktop 2009.

Autodesk Mechanical Desktop byl již několik posledních verzí dodáván jen jako součást sady Autodesk Inventor Suite (a Professional). O blížícím se konci vývoje svědčilo i to, že verze MDT2009 již nebyla součástí standardní dodávky Inventoru, ale ti z uživatelů Inventoru, kteří ještě Mechanical Desktop používali, si jej mohli stáhnout z webu Autodesku.

Naprostá většina dřívějších uživatelů Mechanical Desktopu již přešla na modernější a výkonnější aplikaci Autodesk Inventor. Ta je již několik let vůbec nejprodávanější strojařskou 3D CAD aplikací na světě. Na další rozvoj Inventoru jako hlavního nástroje pro tvorbu digitálních prototypů (a na strojařskou 2D aplikaci AutoCAD Mechanical) chce také Autodesk soustředit další vývoj v oblasti strojírenství.

Aby bylo možné i nadále využívat CAD data vytvořená v Mechanical Desktopu, pokračuje podpora MDT:

  • Podpora produktu pro Subscription zákazníky bude zajištěna ještě minimálně tři roky
  • Pro uživatele dalších verzí Inventoru (2010 a novější) bude nadále k dispozici Mechanical Desktop verze 2009
  • I nové verze Inventoru budou podporovat přímé načítání DWG modelů Mechanical Desktopu, takže budete moci i nadále zpracovávat vaše starší návrhy

Viz Autodesk Inventor

Žádné komentáře:

Okomentovat