čtvrtek 6. listopadu 2008

CAD příkázání - dobré rady pro stavební praxi

Z komunikace mezi lidmi plynou podněty, které posouvají věci kupředu. I z komunikace odborné komunity plynou přínosy, které nakonec pomáhají všem jejím členům. Nejinak je tomu i u rozsáhlé komunity CAD uživatelů (už přes 11.000 členů), kteří denně diskutují na webu CADforum.cz.

Jedním ze zajímavých a užitečných výsledků, které vzešly z nedávné diskuze, je dokument "CAD přikázání". Jde o souhrn bezmála 30 základních rad a doporučení pro práci CAD uživatele, zejména z oblasti stavebnictví. Neobvyklá je forma těchto doporučení, psaných historizujícím a částečně veršovaným jazykem starých cechovních pravidel. O vznik tohoto dokumentu se zasloužil především uživatel "PepaR", aktivní účastník online CAD diskuzí na webu CADforum.

Protože prohřešky tepané v těchto CAD přikázáních se opravdu opakují velmi často, a dodržování základních pravidel opravdu může ušetřit hodně práce a nervů spolupracujících projektantů, vřele doporučujeme se s těmito pravidly a radami seznámit a snažit se je dodržovat i ve vaší projekci. Máte-li připomínku či návrh na doplnění, neváhejte se zapojit do další diskuze nad tímto "přikázáním".

PDF dokument si můžete stáhnout a vytisknout z odkazu CAD přikázání

CAD přikázání

Žádné komentáře:

Okomentovat