pátek 14. listopadu 2008

Jak moc omezená je verze AutoCAD LT?

Řada uživatelů CAD aplikací zvažuje při pořizování svého CAD software variantu AutoCADu LT. Porovnává přitom jeho funkce a omezení proti "plné" verzi AutoCADu.

Ač verze LT nabízí (jako jediný non-AutoCAD program) 100% kompatibilitu DWG formátu a je řada situací, kde funkce této "rýsovací" 2D verze AutoCADu mohou postačovat, je dobré si uvědomit opravdu všechna omezení verze LT a jejich následný dopad na produktivitu projektování. Důležité je přitom porovnávat verzi LT nikoliv s holým AutoCADem, ale s konkrétní profesní verzí AutoCADu pro daný obor. Samotný holý AutoCAD už totiž dnes používá jen málo uživatelů - většina již přešla na prakticky stejně drahou, ale výkonnější, profesní (tzv. "vertikální") verzi - AutoCAD Mechanical, AutoCAD Architecture, AutoCAD Map, AutoCAD Civil 3D, AutoCAD MEP, AutoCAD Electrical, atd.

Pro vyhodnocení návratnosti investice (rozdílu ceny LT a plné profesní verze) můžete využít online ROI kalkulačku na stránce Xanadu - AutoCAD LT. Najdete zde i přehled hlavních rozdílů verze LT a plné verze.

Pro hrubou představu počtu rozdílů si podívejte na tabulku příkazů a proměnných, které nejsou k dispozici v AutoCADu LT. Pro zajímavost - těchto v LT chybějících příkazů je cca 375, proměnných chybí přes 200.

Žádné komentáře:

Okomentovat