pondělí 9. listopadu 2009

AutoCAD 2010 vylepšuje produktivitu o 60%

ACAD2010
Podle nejnovější studie nezávislé konzultační firmy Cambashi Limited mohou uživatelé očekávat v AutoCADu 2010 více než 60% zvýšení produktivity ve srovnání s verzí 2007.

Osobně nejsem velkým fandou takovýchto všeobecných srovnání produktivity. Každý uživatel používá návrhový software v jiném prostředí a jiným způsobem. Pro některého uživatele tak může být skutečný nárůst produktivity o něco nižší, pro některého zase "nekonečný", protože jedna jediná z nových funkcí mu umožní vyřešit dříve neřešitelný problém. Navíc jen málo uživatelů dnes používá holý AutoCAD, a tak podobná srovnání jsou zajímavější spíše na poli profesních verzí AutoCADu - Architecture, Mechanical, Civil3D, Map, Plant3D atd.

Nicméně možná se v této studii "najdete" a řešíte podobné typické postupy jako zkoumaný vzorek konstruktérů. Výzkum postupů využivání AutoCADu zaznamenal mj.:

  • Funkce PDF publikování ve vyšší kvalitě a s menšími výstupními soubory, a možnost podložení PDF souborů do výkresů pomohla uživatelům zvýšit produktivitu o 63%.
  • Nové 3D nástroje volnoplošného modelování v AutoCADu 2010 dovolují pouhým popotahováním ploch, hran a vrcholů navrhnout prakticky jakýkoliv tvar tělesa. Tyto modelovací funkce zvyšují produktivitu o 62%.
  • Použití dynamických a parametrických bloků AutoCADu 2010 umožňuje vytvářet různé varianty návrhu pomocí existující geometrie bloků. Tím, že nemusí vytvářet nové geometrie pro každou variantu, roste produktivita projektanta o 44%.
  • Import PDF a rozšířené publikační nástroje usnadňující obousměrnou komunikaci návrhových týmů zlepší produktivitu o 43%.
  • Parametrické nástroje definující vztahy mezi objekty napomáhají ke zvýšení produktivity kreslení o 35%.


Studie obsahuje konkrétní příklady a konkrétní naměřené časy. PDF soubor (1.5MB) studie Cambashi najdete ke stažení na webu Autodesku.

Další informace a přehled novinek AutoCADu 2010 najdete na stránce AutoCAD.

Žádné komentáře:

Okomentovat