úterý 16. března 2010

EU vám zaplatí váš nový CAD nebo IT systém. Chcete?

EUPokud podnikáte a nepatříte mezi zkušené čerpače dotací, možná vás trochu iritují zprávy, že ta či ona firma získala X tisíc nebo milionů EURO jako dotaci Evropské unie. Vy jste si museli na všechny vaše podnikatelské investice vydělat sami a jakékoliv "dotace" (zvláště ty získané vašimi konkurenty) vám zní nepatřičně, možná "nezaslouženě" či dokonce "podezřele".

Nicméně zatím žijeme v "dotačním" světě a (naštěstí nebo neneštěstí) tento dotační pramen již brzy vyschne, respektive se změní v podstatně tenčí pramínek. Investiční dotace EU jsou vázány na regiony (NUTS) s ekonomickou úrovní pod 75% průměru Evropské unie. A s příchodem balkánských států a růstem ČR se dostáváme nad tuto hranici. Což je samozřejmě dobře. Každopádně zbývá posledních pár let pro případné využití štědřejších dotací z Bruselu.

V současné obtížné ekonomické situaci uvítá případnou dotaci na investice či služby asi většina firem. Řada aktuálních dotačních titulů se navíc nyní týká financování v oblasti informačních technologií. A proto je možná nejvhodnější příležitost využití některé z dotací i pro vaši firmu.

Zajímavým dotačním programem je např. "ICT v podnicích" umožňující hradit až 60% investičních nákladů na informační systémy, IT, CAD, GIS, outsourcing a další související oblasti. Nemusíte je ani kupovat letos. Další dotační programy jsou zaměřeny na školení - hradí až 100% nákladů na školení, a to včetně nákladů na mzdy pracovníků.

Možná namítnete, že žádost o dotace je určitě administrativní noční můra, nevíte jak na to, a ke všemu nemáte čas se tím zabývat. Umíme pomoci. Spolupracujeme se zkušenými odborníky, kteří se postarají o správné vypracování většiny nutných formalit k podání vaší žádosti, a přispějí tak k jejímu kladnému vyřízení. Je ale potřeba jednat včas - všechny dotační programy jsou časově omezené a pozdější žadatelé trpí podstatně delšími lhůtami zpracování.

Takže - řekněte si o dotace z EU - na této stránce najdete i odpovědi na nejčastější otázky.

Žádné komentáře:

Okomentovat