čtvrtek 25. března 2010

AutoCAD Rel.25 (2011) je na světě

AutoCAD 2011Od dnešního dne je v prodeji jubilejní 25. verze AutoCADu - AutoCAD 2011. Přehled historie předchozích verzí najdete na stránce AutoCAD. Na této stránce uvádíme i přehled nejdůležitějších novinek AutoCADu 2011 (NURBS, průhlednost, šrafy, parametrické vazby, mračna bodů, ad.).

Verze 2011 prošla rozsáhlými testy a již v průběhu beta-testů vykazovala velmi dobrou stabilitu. O objemu provedených testů vypovídají následující údaje:

  • Testy kvality zabraly celkem 76.000 člověkohodin

  • Provedeno celkem 6.000 revizí programového kódu

  • Otestováno 2.000 příkazů a funkcí

  • Beta testů AutoCADu 2011 se účastnilo 4.600 uživatelů

  • Bylo odstraněno 1.4 mil. řádků starého programového kódu


Dvacátápátá verze AutoCADu "2011" i na ní postavené profesní verze tak mají ty nejlepší předpoklady zařadit se k úspěšným verzím CAD aplikací.

(via CADman-Do)

čtvrtek 18. března 2010

Sponzorujeme tým F1

Ne, samozřejmě nejde o "dospělé" monoposty, ale konstruktéři těchto F1 se určitě potkávají s podobnými výzvami.

Projekt "F1 ve školách" je součástí mezinárodní vzdělávací soutěže studentů středních škol "F1 in schools - the Formula One technology challenge", nad kterou má patronát sám šéf F1, Bernie Ecclestone. Studenti mají za úkol navrhnout, zkonstruovat, vyrobit a závodit s vlastním dřevěným modelem formule 1, který je poháněn CO2. Pro konstrukci využívají 3D CAD aplikace a následná výroba probíhá na CNC frézce řízené CAM aplikací.

XANADU je sponzorem týmu "PRO Driven" strakonické VOŠSPŠ, který svůj vlastní model F1 navrhuje pomocí Autodesk Inventoru. Držíme palce a věříme v co nejlepší umístění.

Podívejte se na reportáž TV Nova (čas 18:00) o týmu ProDriven F1.

úterý 16. března 2010

EU vám zaplatí váš nový CAD nebo IT systém. Chcete?

EUPokud podnikáte a nepatříte mezi zkušené čerpače dotací, možná vás trochu iritují zprávy, že ta či ona firma získala X tisíc nebo milionů EURO jako dotaci Evropské unie. Vy jste si museli na všechny vaše podnikatelské investice vydělat sami a jakékoliv "dotace" (zvláště ty získané vašimi konkurenty) vám zní nepatřičně, možná "nezaslouženě" či dokonce "podezřele".

Nicméně zatím žijeme v "dotačním" světě a (naštěstí nebo neneštěstí) tento dotační pramen již brzy vyschne, respektive se změní v podstatně tenčí pramínek. Investiční dotace EU jsou vázány na regiony (NUTS) s ekonomickou úrovní pod 75% průměru Evropské unie. A s příchodem balkánských států a růstem ČR se dostáváme nad tuto hranici. Což je samozřejmě dobře. Každopádně zbývá posledních pár let pro případné využití štědřejších dotací z Bruselu.

V současné obtížné ekonomické situaci uvítá případnou dotaci na investice či služby asi většina firem. Řada aktuálních dotačních titulů se navíc nyní týká financování v oblasti informačních technologií. A proto je možná nejvhodnější příležitost využití některé z dotací i pro vaši firmu.

Zajímavým dotačním programem je např. "ICT v podnicích" umožňující hradit až 60% investičních nákladů na informační systémy, IT, CAD, GIS, outsourcing a další související oblasti. Nemusíte je ani kupovat letos. Další dotační programy jsou zaměřeny na školení - hradí až 100% nákladů na školení, a to včetně nákladů na mzdy pracovníků.

Možná namítnete, že žádost o dotace je určitě administrativní noční můra, nevíte jak na to, a ke všemu nemáte čas se tím zabývat. Umíme pomoci. Spolupracujeme se zkušenými odborníky, kteří se postarají o správné vypracování většiny nutných formalit k podání vaší žádosti, a přispějí tak k jejímu kladnému vyřízení. Je ale potřeba jednat včas - všechny dotační programy jsou časově omezené a pozdější žadatelé trpí podstatně delšími lhůtami zpracování.

Takže - řekněte si o dotace z EU - na této stránce najdete i odpovědi na nejčastější otázky.