úterý 25. května 2010

Nástroj Moldflow Krypton pro Inventor a SolidWorks

Krypton
Při návrhu plastových součástí existuje řada kritérií, které významně ovlivňují následnou výrobu, náklady a dopad na životní prostředí. Pro usnadnění návrhu takových výrobků v programech Inventor a Solidworks je nyní možné využívat zajímavou doplňkovou aplikaci, "palubní desku" založenou na technologiích Autodesk Moldflow - Moldflow Krypton (Technology Preview).

Doplňkovou aplikaci Krypton z laboratoří Autodesk Labs si můžete bezplatně stáhnout a doplnit do vašeho Inventoru 2010, 2011 (včetně českých verzí), nebo do Solidworks 2010. V reálném čase analyzuje vliv vašich konstruktérských rozhodnutí na parametry výroby a ihned upozorní na případné problémy. Nemusíte spouštět žádné nové funkce - ukazatele Kryptonu pracují během vašeho navrhování automaticky.

Prohlédněte si způsob fungování Kryptonu na ukázkovém videu:

pondělí 24. května 2010

Jablonecká Preciosa - Autodesk Inventor of the Month 5/2010

IOMAutodesk již několik let pravidelně měsíčně vyhlašuje jednoho z pokročilých uživatelů 3D CAD aplikace Inventor z celého světa jako "Inventor of the Month" - viz www.autodesk.com/inventorofthemonth.

Oceňovány jsou zejména firmy využívající navrhování v Inventoru inovativním způsobem nebo firmy využívající digitální prototypy Inventoru pro zajímavá konstrukční řešení a zcela nové typy výrobků.

Potěšitelné je, že nejnovějším "inventorem měsíce" za květen 2010 je jablonecký výrobce lustrů, česká firma Preciosa. Preciosa využívá Inventor a AutoCAD Mechanical pro návrhy subtilních prvků křišťálových lustrů pro kostely, koncertní síně a paláce po celém světě. Gratulujeme!