čtvrtek 1. září 2011

Do nového školního roku s novým CAD softwarem zdarma

Začátek nového školního roku nebo dokonce začátek studia na vysoké škole je pro studenta i příležitostí pro aktualizaci software, popřípadě i hardware. Zatímco pro aktualizaci hardware (většinou asi notebooku) bude potřeba si připravit i nějaké finanční prostředky (viz jaký notebook na 3D CAD?), získání nejnovějšího CAD software studenta nestojí ani korunu.

Ne, nemám na mysli ohmatané CD vypálené od kolegů, ani kolekci software propašovanou ze šanghajského tržiště, či jiné protizákonné cesty. Studenti mohou plnohodnotné bezplatné licence CAD, GIS a multimédia aplikací Autodesku získat zcela legálně, stažením ze studentského portálu students.autodesk.com.

Na tomto portálu najdou studenti a vyučující více než 30 typů profesionálních návrhových a vizualizačních aplikací, včetně doprovodných materiálů. Velká část nabízených aplikací je k dispozici i v češtině. Najdete zde mj. nejnovější verze programů AutoCAD (pro Windows i Mac), Inventor, Revit, Civil 3D, 3ds Max a další. Bezplatná licence k libovolné kombinaci těchto aplikací je platná po 3 roky a lze ji využít pro studium (nikoliv pro komerční aktivity).

Postup registrace, stažení a aktivace těchto studentských licencí Autodesk je popsán na stránce www.cadstudio.cz/edu.

Naučte se používat ty programy, které jsou pak v praxi nejrozšířenějším CAD softwarem. Jejich používání vám navíc usnadní pomoc vašich kolegů, zkušených praktiků i pracovníků CAD Studia - zaregistrujte se na portál CADforum.cz.

Přejeme úspěšný nový školní rok!

Žádné komentáře:

Okomentovat