čtvrtek 29. března 2012

SKP import a další skryté perly v AppStore AutoCADu 2013

Jednou z nových funkcí produktové rodiny Autodesk 2013 je rozšířený "Autodesk Exchange Apps" - aplikační store. Tento online "AppStore" je integrován do aplikací AutoCAD 2013 (a většiny oborových verzí AutoCADu), Inventor 2013, Alias 2013, Inventor Publisher 2013, Revit 2013, Simulation 2013, Vault 2013 a Autodesk PLM 360.

Exchange Apps obsahuje stovky bezplatných a sharewarových nadstavbových aplikací, výukových materiálů a knihoven bloků od nezávislých vývojářů (vývojářské komunity Autodesku), ale také přímo od Autodesku. Všechny aplikace byly otestovány Autodeskem a lze je velmi jednoduše instalovat - postup je stejně jednoduchý jako v případě Apple AppStore nebo Google Market (Play).

Jedním ze zajímavých AutoCAD plug-in modulů dostupných v Exchange Apps je "SketchUp Import" (vyvinutý Autodeskem). Tato jednoduše použitelná aplikace konvertuje SKP soubory z Google SketchUp na 3D modely v AutoCADu. Geometrie modelu je složena z bloků obsahujících 3D sítě. Příklad převedeného 3D modelu (baterie):


Exchange Apps pro AutoCAD, Inventor a Revit obsahuje i několik aplikací firmy CAD Studio.

Plugin moduly vyvinuté přímo Autodeskem vnáší nový aspekt do struktury složení daného CAD produktu. Například AutoCAD nyní obsahuje 3 úrovně funkcí a modulů. Tyto 3 úrovně se liší z pohledu licence, testování kvality, úrovně podpory a celkové zodpovědnosti autora: vnitřní funkce (s plnou podporou a spolehlivostí), Express Tools (nepodporované starší doplňkové nástroje) a nyní aplikace Autodesku v AppStore. Autodesk zde figuruje spíše jako nezávislý autor, přestože přidává funkce do vlastního softwarového produktu.

Ať tak či onak - vyzkoušejte si Exchange Apps sami a odhalte zajímavé doplňkové nástroje a funkce - od her, přes nástroje produktivity, až po plnohodnotné profesionální nadstavbové aplikace.

Žádné komentáře:

Okomentovat