úterý 10. dubna 2012

Jak bezpečný je cloud Autodesk 360?


Mnoho firemních uživatelů už dnes denně využívá web cloud služby aniž by si to uvědomovali. Veškeré služby Google fungují "v cloudu", podobně je na tom také Apple cloud, Microsoft Office 365 nebo firemní CRM agendy Saleforce.com. Do prostředí cloudu se postupně stěhují také další firemní agendy. A obor CAD se službou Autodesk 360 není vyjímkou. Umožňuje zbavit se obvyklých starostí se správou lokálních IT nástrojů - správou a údržbou hardware, systémového a aplikačního software, řešení bezpečnosti a zálohování dat, přeposílání objemných dat e-mailem, zálohování dat, atd.

Bezpečnost a přístupnost dat je asi nejčastější výhradou k použití sdílených web-cloudů. Tato výhrada ale často vychází z iluze "bezpečných" dat na lokální síti. Blízkost není bezpečnost. Lokální počítače bývají nejčastějším cílem útoků na firemní data a často nejsou dostatečně chráněny proti útokům nebo provozním závadám. Ani data přenášená nezabezpečeným způsobem po firemní síti nejsou odolná proti zneužití.

Web-cloud "Autodesk 360" je postaven na bezpečných, spolehlivých, redundandních a škálovatelných technologiích datových center. Data jsou nejmodernějšími nástroji vysoce zabezpečena proti průniku a jsou šifrována během přenosů. Provoz datového centra je zajištěn a monitorován 24 hodin denně. K vašim CAD datům můžete přistupovat a sdílet je odkudkoliv a kdykoliv, z vašeho notebooku nebo i mobilního telefonu.

Důvěra v cloud služby je výsledkem postupného procesu - vyzkoušejte proto web aplikace a úložiště dostupné v rámci "Autodesk 360" na vlastní kůži. 3GB cloud prostoru i řada cloud služeb jsou dostupné pro kohokoliv.

Podrobnější informace o bezpečnosti Autodesk cloudu najdete v PDF dokumentu "Autodesk 360 - Security Overview" (281kB, anglicky).

Žádné komentáře:

Okomentovat