čtvrtek 12. dubna 2012

Neutečte příliš dopředu

Opatrně s nasazováním "preview" technologií v provozních systémech. I na našem technickém supportu řešíme dotazy k problémům při pokusech o spouštění AutoCADu nebo Inventoru na nových Microsoft Windows 8 nebo nefunkčnost Autodesk Vaultu na novém Microsoft SQL Serveru 2012.

Při úzce propojených technologiích - CAD aplikace a operačního systému nebo databázové aplikace a databázového serveru - nelze spoléhat na automatickou kompatibilitu vyšší verze. Ani Windows 8, ani SQL Server 2012 nebyly v době uvádění aktuálních produktů Autodesku k dispozici ve finální verzi. Nebylo proto možné CAD aplikace upravit na tyto nové systémy ani je v těcho systémech otestovat.

Aplikace Autodesku (ani řada 2013) proto prozatím nejsou kompatibilní s Windows 8 (consumer preview), nejsou ve Windows 8 podporovány a podle zkušeností experimentátorů dochází k různým typům problémů instalace i spuštění. Podobně PDM systém správy dokumentů Autodesk Vault (ani řada 2013) není kompatibilní s MS SQL Server 2012. Neaktualizujte proto prozatím vaše firemní databázové servery využívané pro Vault na verzi SQL 2012.

Žádné komentáře:

Okomentovat