pátek 7. prosince 2012

Větrný tunel přímo v okně Inventoru

Přímo v okně aplikace Autodesk Inventor Professional si nyní můžete otestovat váš 3D model (digitální prototyp) CAE simulací ve větrném tunelu. Aplikace "Project Falcon" z Autodesk Labs, uvedená v srpnu 2011 pro Autodesk Alias a v srpnu 2012 v samostatné version pro Windows a Mac, je totiž nyní k dispozici i jako doplňkový modul pro Inventor 2013. Jako každá aplikace z Autodesk Labs je toto "technology preview" k dispozici zdarma.


Díky této simulační aplikaci si můžete snadno otestovat obtékání vozidel, budov, spotřebních výrobků nebo jakýchkoliv jiných modelů vystavených pohybu ve vzduchu či větru. Falcon je velmi jednoduše použitelný a tolerantní ke geometrii modelů. Výsledky simulace obtékání vzduchu tak můžete získat již během několika vteřin. Při změně směru nebo rychlosti toku vzduchu se aktualizované výsledky zobrazují téměř v reálném čase. Výsledky lze zobrazit jako linie obtékání (2D nebo 3D), stínované roviny, vektorové grafy, tlakové a tahové síly nebo koeficienty.

Project Falcon využívá revoluční technologii automatického síťování a zvládne výpočet obtékání pro jakoukoliv geometrii modelu, i v ranných fázích návrhu. Pro výpočet je použita metoda přechodného toku nestlačitelných tekutin a LES turbulencí s minimálními nároky na uživatelská nastavení.

Videoukázky:





Více informací a stažení - Project Falcon

Falcon je nyní k dispozici jako "Autodesk Flow Design"

Žádné komentáře:

Okomentovat