čtvrtek 15. srpna 2013

Autodesk ForceEffect Flow - mobilní větrný tunel

Nejnovějším přírůstkem do rodiny mobilních aplikací Autodesku je simulační aplikace "Autodesk ForceEffect Flow". Na tabletu iPad provádí 2D analýzu aerodynamického proudění kolem koncepčního prototypu zadaného obrysovým tvarem. Ten lze získat z existujících CAD návrhů, z oskenovaného obrázku nebo jej načrtnout jako rychlý koncept. Interaktivní ovládání umožňuje získat okamžitý pohled na chování různých variant navrženého výrobku (tvaru) při ofukování proudícím vzduchem, resp. při jeho pohybu. Výsledky simulace lze prezentovat jako kouřové stopy, tlakové vektory nebo tlakovou mapu.


ForceEffect Flow komunikuje s CAD aplikacemi a umožňuje pracovat s daty v cloudu Autodesk 360. Výsledky lze zaznamenávat jako HTML zprávu, nahrát jako video nebo jako obrázek a sdílet je s vašimi spolupracovníky. Ukázka možností aplikace:


Autodesk ForceEffect Flow doplňuje stávající mobilní aplikace Autodesk ForceEffect (konstrukce, síly) a Autodesk ForceEffect Motion (pohyblivé mechanismy). Mějte větrný tunel vždy po ruce.

Autodesk ForceEffect Flow pro Apple iPad si můžete stáhnout zdarma z iTunes.

Žádné komentáře:

Okomentovat