pondělí 30. září 2013

Autodesk Inventor HSM Express - první CAM od Autodesku


Po loňské akvizici společnosti HSMWorks s její populární CAM aplikací HSMExpress a po rozsáhlém beta-testování v posledních měsících, byl nyní uveden první CAM integrovaný do Inventoru přímo Autodeskem, doplňkový modul „Autodesk Inventor HSM Express“. Bezplatný modul HSM Express doplňuje do CAD aplikací Inventor 2014 a Inventor LT 2014 nové CAM funkce 2.5-osého obrábění. Z parametrického 3D modelu vytvářeného v Inventoru tak můžete přímo generovat NC kód pro výrobu na CNC strojích.

Díky integraci je zajištěna plná asociativita změn 3D modelu s obráběcími operacemi. HSM Express podporuje frézování, odvrtávání, zahlubování, řezání závitů, vrtání s odlomením třísky. Všechny operace jsou optimalizovány na minimální pohyb nástroje a nejkratší dobu cyklu. Adaptivní hrubování generuje operace pro optimální odstraňování materiálu při rovnoměrném zatížení nástroje.


Žádný CAM software se neobejde bez postprocesorů pro převod technologických operací do formátu instrukcí, kterým porozumí řídicí jednotka daného CNC stroje. Inventor HSM Express používá pro tvorbu postprocesorů pružný nástroj založený na známém a jednoduchém programovacím jazyku JavaScript. Součástí instalace Inventor HSM Express je řada obvyklých konfigurací postprocesorů, každý z nich si můžete upravit podle vašich specifických požadavků. Mezi dodávané postprocesory patří Fanuc, Heidenhain, Haas, Hurco, Mazak, MillPlus, Okuma, Siemens Sinumeric, Yasnak a mnoho dalších dalších.

Inventor HSM Express rovněž obsahuje robustní editor CNC programů, včetně NC funkcí, porovnávání souborů, CNC šablon, náhledů a sériové komunikace pro DNC přenosy po rozhraní RS232.


Modul ve formě 300MB instalačního souboru si můžete do vašeho Inventoru 2014 stáhnout z naší stránky Download.

V oblasti CAM chystá Autodesk i další aplikace a cloud řešení rozšiřujících možnosti využití digitálních prototypů. Více na cam.autodesk.com.

Žádné komentáře:

Okomentovat