sobota 19. dubna 2014

Stereoskopické zobrazení 3D modelů v cloudu Autodesk 360

Pokud na vašem počítači používáte grafickou kartu nVidia řady Quadro (nebo jinou kartu podporující stereoskopické zobrazení), můžete si trojrozměrně prohlížet vaše 3D CAD modely uložené v cloudu Autodesk 360. CAD modely není třeba nijak předzpracovávat ani instalovat zvláštní prohlížecí software, využívají se standardní webové prohlížecí funkce cloudu. Modely se zobrazí stereoskopicky, a to libovolnou 3D zobrazovací technologií podporovanou vaší grafickou kartou.

Nejprve je potřeba nastavit na vaší kartě stereoskopický režim. Nainstalujte si aktuální driver grafické karty. Pro karty nVidia poté spusťte "Ovládací panel NVIDIA" a v něm zvolte úlohu "Nastavit stereoskopické 3D".


Při prvním zapnutí se vyvolá "Průvodce nastavením", ve kterém zvolíte požadovanou technologii 3D zobrazování. Pokud nemáte speciální 3D hardware (brýle), můžete použít i obyčejné papírové modročervené stereoskopické brýle - pro ně zvolte variantu "Brýle Discover".


Po prvotním nastavení zaškrtněte volbu "Aktivovat stereoskopické 3D". Tím povolíte 3D zobrazování ve hrách, ale mj. také v internetovém prohlížeči Google Chrome. Pokud se nyní přihlásíte pomocí tohoto prohlížeče Google Chrome na váš účet Autodesk 360 a necháte si standardním způsobem zobrazit některý 3D model, interaktivní prohlížeč vám nabídne jeho anaglyfické (či jiné zvolené) stereoskopické zobrazení:



S 3D modely můžete otáčet a užívat si tak plného 3D zážitku. Upozorňujeme, že 3D zobrazení nemusí být úplně ideální, nejde o funkci samotného cloudu, ale lokální funkci Google Chrome a nVidia driveru. Zdá se, že ne všechny cloudem podporované (prohlížitelné) 3D formáty vyvolají tento režim 3D zobrazení.

Pozn.: Testování bylo vyvoláno včerejším dotazem v diskusním fóru.

Další možnosti stereoskopického 3D zobrazování viz stránka www.cadstudio.cz/anaglyf

Posledních pár kousků našich předloňských 3D brýlí rozdáme na roadshow Autodesk 2015 Live.

Žádné komentáře:

Okomentovat