čtvrtek 16. října 2014

Varování před nelegálními kopiemi CAD software Autodesk (aktualizováno)

Některým lidem jakoby snad vůbec nezáleželo na pozitivní karmě a chovají se značně nemorálně. Po nedávném případu plagiátů našeho produktu je tu další případ protiprávní aktivity, tentokrát ve formě prodeje "nejlevnějších elektronických licencí" software Autodesku. Takovéto supervýhodné licence mají jednu drobnou vadu, nelze je aktivovat, takže zájemce za své peníze získá pouze bezcenný soubor, "nastříhané noviny". Onen podvodný eShop také rozesílá firmám reklamní e-maily s nabídkou tzv. "výprodejových cen" CAD software. V eShopu používá tento podvodník popisy a parametry produktů zkopírované z webu CAD Studia, včetně odkazů a grafických prvků, takže nakupující může nabýt dojmu, že se jedná o reálný software a oficiální nabídku. Zaznamenali jsme i případ, kdy se podvedený zákazník následně snažil přes portál CAD Fórum najít pomoc při jeho - pochopitelně neúspěšných - pokusech o aktivaci takto zakoupené licence.


Skutečný objednávkový proces pravé elektronické licence začíná upřesněním, na jakou e-mailovou adresu má být software dodán (nemusí to být stejná osoba jako "nákupčí") a končí obdržením e-mailu "Order Processed" přímo od Autodesku, s informacemi o přiděleném sériovém čísle, produktovém klíči a s odkazem na stažení instalace zakoupené aplikace. Co je důležité - na vaše unikátní sériové číslo je pak vázána i následná aktivace licence po instalaci. Použitím podivného "afrického" nebo mnohokrát sdíleného sériového čísla se samozřejmě aktivace licence nepodaří a nelegální software tak nelze používat.


skutečně takto zakoupený "AutoCAD": fixou popsané DVD, neaktivovatelná licence

Nenaleťte proto prosím na podobné podvodné nabídky softwaru z podivných zdrojů. Finanční ztráta je pak bolestivá. Licenční software Autodesku dodávají pouze vyškolení autorizovaní partneři Autodesku, a to včetně technické podpory, popř. školení a dalších služeb. Pokud hledáte co nejnižší nákupní cenu, informujte se u CAD Studia na mimořádné promo akce, zkuste "LT" verze profesních aplikací, nebo využijte nový způsob licencování - pronájem (Desktop Subscription).

Aktualizace 5.12.2014: zaznamenali jsme podobnou nelegální nabídku na doméně myshoptet. Tentokráte se neoprávněně odkazuje na identitu jednoho z německých partnerů Autodesku. Provozovatel sice používá jiné jméno, ale mechanismus podvodu je velmi podobný.

Žádné komentáře:

Okomentovat