čtvrtek 16. října 2014

Varování před nelegálními kopiemi CAD software Autodesk (aktualizováno)

Některým lidem jakoby snad vůbec nezáleželo na pozitivní karmě a chovají se značně nemorálně. Po nedávném případu plagiátů našeho produktu je tu další případ protiprávní aktivity, tentokrát ve formě prodeje "nejlevnějších elektronických licencí" software Autodesku. Takovéto supervýhodné licence mají jednu drobnou vadu, nelze je aktivovat, takže zájemce za své peníze získá pouze bezcenný soubor, "nastříhané noviny". Onen podvodný eShop také rozesílá firmám reklamní e-maily s nabídkou tzv. "výprodejových cen" CAD software. V eShopu používá tento podvodník popisy a parametry produktů zkopírované z webu CAD Studia, včetně odkazů a grafických prvků, takže nakupující může nabýt dojmu, že se jedná o reálný software a oficiální nabídku. Zaznamenali jsme i případ, kdy se podvedený zákazník následně snažil přes portál CAD Fórum najít pomoc při jeho - pochopitelně neúspěšných - pokusech o aktivaci takto zakoupené licence.


Skutečný objednávkový proces pravé elektronické licence začíná upřesněním, na jakou e-mailovou adresu má být software dodán (nemusí to být stejná osoba jako "nákupčí") a končí obdržením e-mailu "Order Processed" přímo od Autodesku, s informacemi o přiděleném sériovém čísle, produktovém klíči a s odkazem na stažení instalace zakoupené aplikace. Co je důležité - na vaše unikátní sériové číslo je pak vázána i následná aktivace licence po instalaci. Použitím podivného "afrického" nebo mnohokrát sdíleného sériového čísla se samozřejmě aktivace licence nepodaří a nelegální software tak nelze používat.


skutečně takto zakoupený "AutoCAD": fixou popsané DVD, neaktivovatelná licence

Nenaleťte proto prosím na podobné podvodné nabídky softwaru z podivných zdrojů. Finanční ztráta je pak bolestivá. Licenční software Autodesku dodávají pouze vyškolení autorizovaní partneři Autodesku, a to včetně technické podpory, popř. školení a dalších služeb. Pokud hledáte co nejnižší nákupní cenu, informujte se u CAD Studia na mimořádné promo akce, zkuste "LT" verze profesních aplikací, nebo využijte nový způsob licencování - pronájem (Desktop Subscription).

Aktualizace 5.12.2014: zaznamenali jsme podobnou nelegální nabídku na doméně myshoptet. Tentokráte se neoprávněně odkazuje na identitu jednoho z německých partnerů Autodesku. Provozovatel sice používá jiné jméno, ale mechanismus podvodu je velmi podobný.

úterý 14. října 2014

Uveden AutoCAD 2015 for Mac a LT 2015 for Mac


AutoCAD ve verzi pro Mac se vždy vymykal obvyklému jarnímu termínu uvádění nových verzí produktů Autodesku. Apple je Apple, takže nové verze AutoCADu for Mac se řídí termíny uvádění nových verzí operačního systému Apple Mac OS. I na letošní "AutoCAD for Mac 2015" a "AutoCAD LT for Mac 2015" jsme si tak museli počkat až do dneška, zatímco ostatní produkty Autodesk řady 2015 už jsou dávno na trhu.

AutoCAD for Mac 2015 je určen pro počítače Mac s nejnovější verzí Mac OS X 10.10.0 Yosemite. Stejně jako předchozí verze je plně kompatibilní s DWG výkresy známější Windows verze AutoCADu. Významně byly rozšířeny funkce Mac verze. V minulých verzích pro Mac totiž ve srovnání s AutoCADem pro Windows chyběly některé funkce. Nyní tak AutoCAD for Mac obsahuje rozšířené nástroje pro 2D a 3D navrhování, včetně editoru dynamických bloků, rychlého výběru objektů podle vlastností, správy stavů hladin nebo datových propojení na Excel.

Vedle dalších novinek verze 2015 tak AutoCAD for Mac 2015 umožňuje:
  • vytvářet inteligentní a flexibilní dynamické bloky a knihovny
  • vkládat do výkresů živá propojení na tabulky Excelu
  • vytvářet a spravovat nastavení hladin pomocí Správce stavů hladin (Layer State Manager)
  • snadno vyhledávat výkresové objekty podle vlastností funkcí RVÝBĚR, resp. QSELECT
  • zobrazovat náhledy příkazů a automaticky opravovat překlepy či synonyma
  • využít zvýšený výkon aplikace

Videoukázky - DataLink a rychlý výběr:





Cena verze 2015 se nezměnila, k dispozici je anglická a francouzská jazyková verze. Podobně jako u Windows verze lze AutoCAD LT for Mac získat i formou Desktop Subscription (časového pronájmu).

Více na AutoCAD for Mac

středa 1. října 2014

Autodesk A360 Mobile nyní i pro Android

V červnu jsme informovali o mobilní aplikaci Autodesk A360 Mobile pro mobilní zařízení Apple. Nyní byla uvedena bezplatná mobilní aplikace "A360 Mobile" i ve verzi pro telefony a tablety s operačním systémem Android. Interaktivně si tedy teď můžete prohlížet jakýkoliv 2D CAD soubor či 3D model na obrazovce vašeho chytrého telefonu nebo tabletu - od souborů DWG přes Revit a Inventor až po IGES, Solidworks nebo Catia (podporovaných formátů je více než 100). A360 umí pracovat i offline.

Interaktivní 3D model na telefonu Samsung Galaxy S4

Prohlížení ale není jedinou funkcí této aplikace. Podstatné jsou funkce pro online spolupráci, diskuse a sledování změn na projektech, k nimž jste přizváni nebo které založíte. A360 Mobile je důležitý nástroj pro využití cloud služeb Autodesk 360 - doplňuje možnosti interaktivního přístupu z web prohlížečů stolních počítačů.


Můžete sledovat změny a novinky ve vašich sdílených projektech. Pomocí A360 se můžete propojit a spolupracovat v týmech, ať jste zrovna kdekoliv. Všechna projektová data jsou přístupná a jednoduše zobrazitelná - pomůže vám zvýšit produktivitu výrazným zlepšením způsobů kterými vytváříte, zobrazujete, simulujete a sdílíte vaše návrhy.

Ke stažení na www.cadstudio.cz/mobilni.asp
Viz též www.cadstudio.cz/autodesk360