úterý 21. dubna 2015

Autodesk Urban Canvas - šikovný urbanistický nástroj

Na výroční konferenci organizace "American Planning Association" byl představen nový nástroj, který vznikl jako výsledek spolupráce Autodesku s universitou v Berkley a společností Synthicity, kterou Autodesk získal akvizicí. Program Autodesk Urban Canvas je inovativní nástroj pro urbanistické plánování umožňující snadné navrhování, analýzu a spolupráci odborníků i laiků nad urbanistickými a územními projekty.


Autodesk Urban Canvas sjednocuje pracovní postupy při plánování a umožňuje pomocí jediného nástroje rychle a efektivně zpracovávat, editovat a sdílet různé typy dat - parcely, budovy, zóny, developerské projekty, mapy. Výsledná projektová data lze srozumitelně komunikovat a sdílet jednotlivé alternativy návrhů pomocí dynamického grafického prostředí.


Videoukázka:


Data z Urban Canvas vytvořená v počátečních fázích projektů lze následně využít i ve stávající pokročilé urbanistické aplikaci Autodesk InfraWorks 360, které pracuje s detailními daty, napojením na databáze, s online mapovými zdroji a s dalšími prostředky.

Aplikace Autodesk Urban Canvas je prozatím dostupná pouze v USA, Kanadě a Velké Británii, a to formou Desktop Subscription (pronájmu).

Žádné komentáře:

Okomentovat