úterý 27. října 2015

Dvoufaktorová autorizace na Autodesk Account


Na vašem účtu Autodesk Account, používaném pro jednotné přihlašování na web služby Autodesku, si nyní můžete zvýšit ochranu použitím dvoufaktorové autentizace uživatele. Tato metoda, známá například z bankovních systémů a volitelně použitelná kupříkladu i na Google účtech, přidává do procesu přihlášení další bezpečnostní vrstvu se zpětnou komunikací s přihlašujícím se uživatelem. Během přihlášení je na zvolené mobilní zařízení doručen unikátní šestimístný kód, kterým je třeba uživatele dodatečně ověřit. Zajistíte tak, že tím, kdo se přihlašuje, jste skutečně vy.

Dvoufaktorovou autentizaci (dvoufázové ověření) si zapnete na kartě "Nastavení zabezpečení" po přihlášení na váš účet na accounts.autodesk.com. V poli "Dvoufázové ověření" klikněte na Nastavit a zvolte metodu doručení jednorázového kódu - SMS nebo hlasový hovor - plus vaše mobilní telefonní číslo. Po ověření hesla a kódu bude bezpečnější režim nastaven.

Postupně jsou přidávány i další metody autentizace - autentizační mobilní aplikací (např. Google Authenticator, pro různé mobilní platformy, QR-kód a měnící se token) nebo e-mailem. Během přihlašování (po zadání správného hesla) jste pak vyzváni k odeslání a potvrzení přijatého kódu. Pokud nemáte k dispozici primární mobilní zařízení, můžete zvolit alternativní metodu doručení kódu.

Vzhledem k tomu, že Autodesk Account zajišťuje přístup k možným citlivým osobním nebo návrhovým datům v cloudu A360, může být důležité doplnit stávající metody zajištění (šifrované spojení https, bezpečná hesla, úložiště s mezinárodními bezpečnostními certifikáty) o další úroveň - dvoufaktorovou autentizaci.

Viz též další informace - FAQ

Žádné komentáře:

Okomentovat