úterý 19. dubna 2016

ZYNC - cloud rendering pro Autodesk Maya

Na probíhající konferenci NAB (National Association of Broadcasters) v Las Vegas oznámily firmy Google a Autodesk partnerství v oblasti cloudových služeb pro vizualizace. Autodesk spojuje síly se skupinou Google Cloud Platform, která vyvíjí ZYNC Render, integrovanou cloud službu úložiště a rendrování určenou pro obor vizuálních efektů (film, reklama, architektura...). Nabídne tak škálovatelné a cenově přístupné výpočetní služby pro produkty skupiny Autodesk Media and Entertainment.

Okamžitě je například dostupná cloudová služba ZYNC pro Autodesk Maya, která umožňuje rendrovat 3D scény vytvořené v této aplikaci na serverech Google Cloud Platform. To pomáhá uživatelům i v malých firmách řešit náročné výpočty rozsáhlých 3D scén bez nutnosti pořizovat si nárazově využívaný, drahý výkonný hardware. Podpora dalších produktů a služeb bude doplněna v budoucnosti.


Cena cloud služby ZYNC pro Maya začíná na 0.60$/hod. Uživatelé mohou na ZYNCu využívat pro výpočet scén rendrovací jádra dostupná v aplikaci Maya, včetně Renderman, V-Ray nebo Arnold - ten Autodesk získal nedávnou akvizicí společnosti Solid Angle. ZYNC je již dnes využíván pro tvorbu efektů v řadě hollywoodských filmů.

Další informace a možnost vyzkoušet si trial verzi najdete na www.zyncrender.com.


Via In The Fold

Žádné komentáře:

Okomentovat