čtvrtek 25. srpna 2016

Modul "Statistika" pro Oborové modely Autodesk GIS

Společnost CAD Studio je autorem řady doplňkových aplikací rozšiřujících funkce GIS produktů Autodesku - aplikací AutoCAD Map 3D a Infrastructure Map Server (dříve "Topobase"). Tato rozšíření jsou pak k dispozici samostatně nebo jako součást implementačních řešení - viz GIS řešení a oborové modely a GIS aplikace a moduly.

Nový modul „Statistika“ pro Autodesk Infrastructure Map Server a AutoCAD Map 3D umožňuje uživatelům GIS rychlé zpřístupnění statistických dat nad jednotlivými atributy ve formuláři třídy prvků. Modul je koncipován tak, aby do něj bylo možné snadno přidávat statistické funkce pro různé datové typy. Funkci lze použít jak na klasické atributy, tak na vypočítávaná pole, jako je například statistika délky potrubí v dané lokalitě, statistika podlahové plochy místností. Samozřejmostí je podpora exportu dat do Excelu.

V současné době jsou v modulu Statistika podporovány číselné typy a následující funkce:
  • Minimální hodnota
  • Maximální hodnota
  • Průměr
  • Součet
  • Rozptyl


Funkčnost modulu Statistika je možné otestovat na GIS demo serveru CAD Studia na adrese gisdemo.cadstudio.cz. Přístupové údaje Vám rádi poskytneme.

Díky tomuto modulu lze téměř okamžitě získat užitečné informace typu: statistika cen vlastněných pozemků, statistika cen či nákladů přes vybrané objekty apod. Přehled statistických údajů může sloužit jako podklad k dlouhodobému plánování či k rychlému reportu pro vedení společnosti.

pátek 12. srpna 2016

Evoluce cloudové služby pro týmovou spolupráci A360 Team

V rámci zjednodušení a konsolidace cloudových služeb pro oblast stavebnictví (AEC) a strojírenství (MFG) rozdělil Autodesk svou cloudovou službu pro týmovou spolupráci A360 Team na část určenou pro stavaře - nyní BIM 360 Team - a část určenou pro strojaře - nyní Fusion Team (viz platforma Fusion). Oba tyto staronové produkty mají prozatím stejnou funkcionalitu a cenu jako původní služba A360 Team, navíc ale mají výrazně zvýšenou kapacitu pro ukládání dat - 500 GB na uživatele. Díky rozdělení na stavební a strojní část bude moci Autodesk lépe přizpůsobovat funkčnost těchto služeb s ohledem na profesní zaměření a spolupráci s okolím.

Služby je pod novým jménem možné zakoupit od 9.8.2016. Ceny a podmínky zůstávají stejné jako u předchozí služby A360 Team. Stávající uživatelé A360 Team mohou pokračovat ve využívání služby. V okamžiku, kdy Autodesk vytvoří migrační plán, budou se moci rozhodnout pro jednu z nástupnických služeb.


Služby Autodesk A360, která byla a je poskytována zdarma, se tyto změny nijak nedotknou.

Viz též popis A360 Team a viz cena Fusion Team a cena BIM 360 Team.