pátek 30. září 2016

Arnold pro 3ds Max 2017


Jak jsme avizovali již v červenci, Autodesk plánoval uvedení rendering jádra "Arnold" (původně od Solid Angle, nyní součást Autodesku) i pro animační aplikaci 3ds Max. Plugin Arnold pro Max - "MAXtoA" - je nyní dostupný ve formě beta verze 0.6 pro 3ds Max 2017 SP2. Jádro Arnold je ve verzi 4.2.14.2.

Arnold pro 3ds Max, tedy MAXtoA si můžete stáhnout spolu s dalšími Arnold pluginy pro jiné aplikace na stránce Solid Angle. Zároveň si můžete vyzkoušet chystaný cloudový renderer pro 3ds Max - renderpilot.3dsmax.autodesk.com.


Více na area.autodesk.com

neděle 25. září 2016

SketchBook Motion rozpohybuje vaše ilustrace


Jednou z aplikací dostupných v podobě bezplatného technologického preview byl "Project Draco" - nástroj z dílen Autodesk Research, jehož cílem bylo zpřístupnit 2D animace širšímu okruhu uživatelů díky jednoduchému ovládání. Výsledkem tohoto vývojového projektu je nově uvedená mobilní aplikace Autodesk SketchBook Motion pro Apple iPad. Ta doplňuje populární kreslicí aplikaci SketchBook o jednoduché prostředí umožňující obohatit kresbu a hotové obrázky drobnými, opakujícími pohybovými efekty, bez nutnosti použití komplikovaných konceptů známých z profesionálních animačních nástrojů - časové osy nebo klíčových snímků. Výsledný animovaný obrázek lze přímo z aplikace sdílet online nebo (v placené verzi) uložit do animovaného souboru (videa).

Kresbu stačí rozčlenit do vrstev a na ně aplikovat předdefinované animační efekty. Živými obrázky můžete zatraktivnit vaše umělecké výtvory nebo zpřehlednit vizuální komunikaci. Pro předplatitele SketchBooku je SketchBook Motion zdarma.

Příklady: Goofy Birds, Nimbus, Making Tea, Cog


Nový SketchBook Motion a další mobilní aplikace najdete ke stažení na stránce Mobilní aplikace Autodesk.