středa 22. února 2017

Oscara 2017 vyhraje (opět) Autodesk

Blíží se vyhlášení letošních Cen Akademie. Kdo zvítězí jako nejlepší herec a herečka, kdo je nejlepší režisér a který film si získal srdce akademiků, se dozvíme teprve 26. února, při vyhlášení 89. ročníku udílení Oscarů. Ale jeden Oscar už je jistý dnes.

Totiž všech 5 nominovaných filmů v kategorii "Nejlepší vizuální efekty" (Best Visual Effects Academy Awards), tedy filmy Kniha džunglí (The Jungle Book), Kubo a kouzelný meč (Kubo and the Two Strings), Doctor Strange, Rogue One: A Star Wars Story a Deepwater Horizon: Moře v plamenech (Deepwater Horizon), bylo vytvořeno pomocí některého z produktů Autodesku - obvykle Maya, 3ds Max, Arnold a Shotgun (viz AU2016). Už po dvě desetiletí platí, že technologie Autodesku pomohly k vítězství každému držiteli Oscara za nejlepší vizuální efekty.

Navíc v technické kategorii (Sci-Tech Oscar) byl letos oceněn přímo produkt Autodesku - rendering nástroj s hollywoodským jménem Arnold - za vynikající přínos ve světě vytváření filmů:


Další ocenění technickým Oscarem získal Scott Oshita z firmy Datum3 za mechanického koně navrženého v Autodesk Inventoru. Kůň si už "zahrál" v seriálu Westworld, filmu Revenant: Zmrtvýchvstání, Kovbojové a vetřelci, Narnie 2, Sedm statečných (2016) a v dalších.


Produkty Autodesk Media and Entertainment přispívají nejen při tvorbě technických vizualizací a vývoji počítačových her, ale i při natáčení největších světových filmových trháků.

Žádné komentáře:

Okomentovat