pátek 3. listopadu 2017

LEGO režim v Autodesk Trinkercad

Modelovací aplikace určená především pro děti a mládež - Tinkercad - nyní nabízí nový režim "Bricks", kterým převedete váš 3D návrh na model sestavený z kostiček LEGA. Tinkercad sám určí nejvhodnější velikosti dílků (až 6 "čudlíků") i jejich barvu. Pro převod je důležitá velikost, měřítko původního modelu. Jsou k dispozici tři sady pevných velikostí dílků a samozřejmě čím tvarově složitější model, tím "jemnější" skladbu kostiček budete potřebovat.

Režim Bricks a následné přepínání jemnosti "Lego-modelu" najdete v horním menu Tinkercadu.

Vyzkoušeli jsme tuto funkci na jednoduchém tvaru z loga CAD Studia. Podklad ve tvaru WMF jsme v AutoCADu převedli na soubor SVG, který lze do Tinkercadu načíst jako tvar. Ten je po importu automaticky vytažen do 3D.


Pouhé kliknutí na ikonku Bricks (a volba jemnějších, menších kostiček) převede model na tuto "stavebnici":


Stavebnice lze generovat samozřejmě i z atraktivnějších 3D modelů, například oblíbených postaviček a hraček.



Výsledné modely můžete sdílet online. Původní CAD modely lze též exportovat do souborů OBJ nebo STL, popř. přímo tisknout na 3D tiskárnu.

Vyzkoušejte si vaše konstruktérské nápady. Autodesk Tinkercad je k dispozici zdarma na adrese www.tinkercad.com. A až vyrostete z dětských botiček Tinkercadu, můžete přejít na profi nástroj Autodesk Fusion 360.

Žádné komentáře:

Okomentovat