úterý 27. března 2018

Jsme slyšet - změna výpůjček licencí Collection

Nebojme se ozvat, má to smysl. Společnost CAD Studio je jako aktivní Platinum Partner Autodesku členem různých "advisory boardů", poradních skupin společnosti Autodesk. Na této platformě prosazujeme nejen naše názory, ale často tlumočíme i požadavky vás, zákazníků.

Jedním z témat řešených v rámci těchto boardů, konkrétně "EMEA Partner Principal Meeting", byla změna licencování oborových sad Autodesk Collection a jejich poněkud nelogické chování při výpůjčkách licencí. Každý produkt z víceuživatelské (plovoucí, NLM) licence Collection si vypůjčoval jednu samostatnou licenci. To mělo za následek vyšší nároky na celkový počet firemních licencí - pracovník cestující mimo firmu si musel na svůj notebook vypůjčit např. jednu licenci Revitu a jednu další licenci Navisworks. U původních sad Design Suite přitom stačila pro offline využití pouze jedna licence. Řada z vás si na tuto změnu stěžovala. Tento námi tlumočený požadavek došel sluchu a ve verzi 2019 už Autodesk chování licence upravil - sady Collection se tak chovají z pohledu výpůjček zase stejně jako původní Design Suite.

Sady Autodesk Collection 2019 ve víceuživatelské (multi-user, NLM) licenci se nyní tedy chovají tak, že při výpůjčce několika produktů jedné kolekce (např. AutoCAD, Civil 3D a Revit, nebo Inventor a 3ds Max) se z licenčního serveru čerpá pro jednoho uživatele pouze jediná licence. Aby tato změna licenčního mechanismu fungovala správně, musíte si nainstalovat novou verzi správce síťových licencí (License Manager Utility 11.14.1.3) a ve vašem účtu Autodesk Account si musíte vygenerovat nový licenční soubor. Oba tyto kroky je ale potřeba stejně provést při povýšení na Collection verze 2019.

Nebojte se ozvat, vašim požadavkům nasloucháme a umíme je "silnějším hlasem" tlumočit k těm správným uším.

Viz též starší tip 11787

Žádné komentáře:

Okomentovat