středa 30. května 2012

Artoo vám vyčistí GIS data

Artoo (zřejmě z R2-D2) je užitečný pomocník pro všechny, kteří pracují s externími GIS daty připojenými (nebo importovanými) v AutoCADu Map 3D. Project Artoo je nadstavba Mapu 2013 dostupná jako "technology preview" z webu Autodesk Labs.

Pro data připojená pomocí FDO nabízí stejné začišťovací funkce jako poskytuje Map pro GIS data ve formátu DWG. Začištění podkladů je důležitým krokem před aplikováním topologických funkcí nad datovmi zdroji. Lze tedy například přerušit křížící se objekty, vymazat duplicity, začisti přetažené a nedotažené linie, stáhnout shluky uzlů, vymazat objekty s nulovou nebo velmi malou velikostí, rozpustit pseudo-uzly, zjednodušit objekty, začistit polyline, odstranit plátkovité polygony, či opravit duplicitní body.

To vše lze provádět s libovolnými datovými zdroji připojenými přes FDO, tedy např. SDF, SQLite, ESRI SHP, geodatabase, nebo geoprostorovými databázemi Microsoft SQL Server a Oracle Spatial.

Project Artoo si můžete stáhnout z Autodesk Labs a preview expiruje 12.března 2013. Ti zkušenější si už odvodí, co to znamená pro funkce AutoCADu Map 3D 2014...

Žádné komentáře:

Okomentovat