středa 19. prosince 2012

Vydejte se na cestu po 30leté historii AutoCADu

AutoCAD historie
AutoCAD slaví již 30 let své existence. Vydejte se s námi na pestrou cestu jeho historie v přiložené infografice. Od skromných začátků verze fungující v neuvěřitelných 128kB paměti(!), přes Rel.10 - první verzi podporující 3D, start profesních verzí v roce 1995, až po nejnovější cloudový a mobilní AutoCAD WS.

Mnozí z nás prošli s AutoCADem i velkou část své profesní cesty a do této mapky by jistě doplnili řadu dalších, osobních milníků.

První verze AutoCADu - 1.0 - byla uvedená v prosinci 1982 na výstavě Comdex. V tehdejším Československu se s AutoCADem setkali uživatelé nejčastěji ve verzích V2.6 a v první do češtiny lokalizované verzi Rel.10 (píše se tok 1988). V roce 1994 spouštíme první opravdovou verzi ve Windows. Od verze 2000 AutoCAD přechází na pravidelný roční rytmus nových verzí. Aktuální verze 2013 je tak již 27. release AutoCADu. AutoCAD dnes existuje ve více než 15 profesních variantách (Mechanical, Electrical, Civil 3D....) a v cca 20 jazykových lokalizacích. V jeho souborovém formátu DWG byly vytvořeny miliardy výkresů z nejrůznějších oborů navrhování a AutoCAD je již po desetiletí nezpochybnitelným standardem v oblasti CAD.

AutoCAD je touto dlouhou historií celkem unikátním příkladem v oblasti software a vzhledem k technologickému vývoji poslední doby (cloud, mobilní zařízení) vypadá, že jej ještě dlouhá historie čeká.

Další informace o historii AutoCADu

Žádné komentáře:

Okomentovat