čtvrtek 12. září 2013

Autodesk 123D Circuits - online návrhy elektronických obvodů

Ve spolupráci s Circuits.io vyvinula firma Autodesk nový nástroj rodiny "kutilských" aplikací 123D. 123D Circuits je revoluční bezplatný nástroj pro online navrhování elektronických projektů. Obvody navrhujete ve webovém prohlížeči na virtuálním prostředí běžného breadboardu (nepájivé kontaktní pole) a aplikace vás vede až k výrobě profesionální desky tištěných spojů (PCB) včetně nástrojů pro rozvržení spojů. Na kliknutí si pak můžete nechat tištěný vyrobit a zdarma zaslat kamkoliv na světě.

Díky webovému principu aplikace můžete na návrhu snadno souběžně spolupracovat s vašimi přáteli. Ve vašem živém, editovatelném obvodu rovněž můžete tvořit, kompilovat a emulovat kód Arduino. Hřiště pro vaše experimenty je otevřené.


Aplikace 123D Circuits ale není jen hračka. Použitá technologie circuits.io nabízí pokročilé nástroje editace elektronických schemat, rozvrhování tištěných spojů, kontrolu pravidel (DRC), vícevrstvé spoje, impedanční výplně (copper pour), rozsáhlou knihovnu komponent, import z Eagle, automatické generování 3D schránek, modulární design apod.

Online aplikace je dostupná na 123d.circuits.io

Žádné komentáře:

Okomentovat