čtvrtek 19. září 2013

Inventor na iPadu? Snadno pomocí Autodesk Remote.


Již v červenci tohoto roku uvedl Autodesk zajímavou aplikaci pro vzdálený přístup na desktopové CAD aplikace - Autodesk Remote. Dříve ale byla tato aplikace dostupná jen pro USA. Nyní je k dispozici celosvětově.

Autodesk Remote je jeden z benefitů určený pro držitele Subscription k libovolné aplikaci Autodesku. Stáhnout si tento nástroj můžete z appstore "Autodesk Exchange Apps. Aplikaci je potřeba nainstalovat jak na stanici s CAD softwarem, tak na vzdálený počítač, ze kterého má být CAD ovládán. Obě části aplikace podporují Windows 7 a Windows 8. Jako tato vzdálená stanice ("tenký klient") ale může sloužit i tablet Apple iPad. Potřebnou iOS aplikaci Autodesk Remote si můžete nainstalovat z Apple iTunes.

Po propojení obou částí aplikace a ověření vaším "Autodesk ID" můžete z klientského počítače (z domova, z terénu) ovládat CAD software a další aplikace běžící na pracovní stanici. Získáváte přístup na nativní CAD data. Pro vzdálený přístup již existuje celá řada nástrojů, nicméně výhodou Autodesk Remote je jednoduchá instalace, nezávislost na použité IT infrastruktuře a vestavěné optimalizace pro CAD grafiku, zejména pro Autodesk Inventor (verze 2013 a vyšší). Remote umí zpracovat (mapovat) i vícedotyková gesta z tabletu (štípnutí apod.). Běžné "kancelářské" aplikace pro vzdálený přístup nepodporují DirectX 10/11 ani OpenGL. Rychlost vzdálené práce v Autodesk Remote je tak i v 3D CAD aplikaci omezena pouze rychlostí vašeho internetového připojení a vykazuje velmi nízkou latenci odezvy.

S vaším oblíbeným Inventorem, Revitem nebo Civilem se tak už nemusíte odloučit ani při opuštění vašeho pracoviště.

Viz též mobilní aplikace Autodesk

Žádné komentáře:

Okomentovat