pátek 13. září 2013

Konstruování z naskenovaného mračna bodů - Factory Design Suite


Jedním z možných a čím dál častěji používaných projekčních vstupních podkladů pro navrhování nových výrobních linek nebo rekonstrukcí továren a technologických prostorů jsou mračna bodů. Soubory s miliony 3D bodů vznikají pomocí laserového skenování. Tato rozsáhlá mračna bodů lze přímo a s velkým výkonem zpracovávat v CAD nástrojích firmy Autodesk.

Začištěné sady 3D mračen bodů lze využít nejen jako "stafáž" pro osazení CAD modelů technologie, odměřování a kontrolu případných kolizí, ale i jako konstrukční podklady pro editaci a tvorbu modelů digitálních prototypů - strojů, dopravníků, rámových konstrukcí. Tyto funkce nabízí mj. i sada Autodesk Factory Design Suite (FDS).

Ukázku zpracování mračna bodů pomocí funkcí nástroje Autodesk ReCap, přenos začištěných bodů do Inventoru a využití skenovaných bodů pro modelování komponent a rámových konstrukcí ilustruje série videí z YouTube kanálu CAD Studia:











Praktickou ukázku 3D skenování laserovým skenerem a následné využití dat ve FDS můžete shlédnout i na nadcházející konferenci CADfórum 2013 (26.9., Tři věžičky).

Více o projekční sadě Autodesk Factory Design Suite

Žádné komentáře:

Okomentovat