pondělí 26. června 2017

Autodesk University 2017 v Londýně

Uživatelská konference Autodesk University letos putuje po světových metropolích a v prvním termínu tohoto putování zavítala do Londýna, kde jsem měl příležitost se jí zúčastnit. Pro konferenci byly zvoleny zajímavé prostory Tobacco Docks - staré nízké přístavní haly s dřevěnou a ocelovou konstrukcí dobře zapadají do konzervativní Anglie. Bohužel ale střechy bez izolace nejsou optimalizované na tropické počasí, které v jindy sychravém Londýně, velmi nezvykle, vládlo celý minulý týden.


Co konference (po)odhalila? Cloudové prostředí se táhne jako červená nit v produktovém portfoliu Autodesku:

Ve strojírenství je to především rodina produktů Fusion, kde se neustále rozšiřuje funkčnost modeláře Fusion 360 a navazujících a aplikací v cloudovém prostředí - kromě simulací nebo CAM nástrojů je zde nyní i návrh elektrosoučástí na funkčnosti produktu Eagle, který byl nedávno do Fusion začleněn. Do rodiny produktů Fusion má v tomto roce přibýt nový produkt Fusion Production se zajímavými funkcemi pro aditivní i klasickou CNC výrobu.

Ve stavebnictví byla prezentovaná rodina produktů BIM 360 určená zejména pro spolupráci, jak v rámci projektování, tak mezi projektem a výstavbou. Autodesk také představil vyvíjený cloudový produkt Quantum určený pro projektování budov.

A Autodesk chystá pro letošní léto i další zajímavá překvapení. 

Mezi vystavovanými exponáty, na jejichž konstrukci se podílí produkty Autodesku, zaujal tento McLaren:


A nakonec další místa a termíny AU2017:



Žádné komentáře:

Okomentovat