pátek 6. dubna 2018

Autodesk Viewer - verze 4.1

Už více než 3 roky mohou uživatelé CAD a BIM dat využívat cloudový prohlížeč Autodesk Viewer. Tato webová aplikace je bezplatným prohlížečem 2D a 3D CAD dat v desítkách různých návrhových formátů - podporuje většinu souborů z nejpoužívanějších CAD aplikací (viz přehled). Pro její použití stačí webový prohlížeč (doporučen Chrome nebo Firefox).

Nově uvedená verze 4.1 nabízí přepracovaný a rozšířený dialog nastavení, lepší zobrazení vlastností objektů a podporu zobrazení glazovaných materiálů. Prakticky celé prostředí prohlížeče je také lokalizované do češtiny a dalších jazyků. Prohlížeč lze využívat samostatně na adrese viewer.autodesk.com nebo na cadforum.cz/viewer nebo je tento prohlížeč součástí různých webových služeb Autodesku - např. funkcí "Sdílené pohledy" (AutoCAD, Inventor, Revit), Fusion Team, Autodesk Drive, A360 nebo různých služeb BIM 360.

Do prohlížeče můžete nahrát data nebo složky dat (např. sestavy) přetažením, odkazem na různá cloudová úložiště nebo spustěním funkce Zobrazit v týmových službách Autodesku. Autodesk Viewer je postaven na technologii Forge a díky svému API je využívá i v řadě dalších aplikací nezávislých vývojářů.


upload CAD souborů


včetně uploadu sestav


zobrazení struktury modelu, odměřování


interaktivní řezy, komentáře


připomínkování, redline


dialog nastavení, rozstřel sestavy


nastavení vizuálního stylu, možnosti sdílení

Na prohlížení CAD dat tedy už nepotřebujete instalovat žádný software. Prohlížeč je podporován i na mobilních zařízeních.

Předchozí články s více informacemi na A360 Viewer

Žádné komentáře:

Okomentovat