středa 18. srpna 2010

Porovnání Inventor - Solidworks

Renomovaná analytická firma TechniCom Group prováděla v minulých týdnech srovnávací testy nejrozšířenějších 3D CAD aplikací pro strojírenství - Autodesk Inventor a Dassault Solidworks. Porovnání bylo vedeno v 15 funkčních kategoriích skupinou odborníků na danou aplikaci. Testovány byly aktuální verze Inventor Professional 2011 a Solidworks Premium 2010.

Jak toto porovnání dopadlo? Z testovaných 15 kategorií zvítězil Inventor ve všech patnácti! Někde bylo vítězství těsnější, někde výraznější, ale ve všech oblastech od modelování součástí, přes plastové výrobky, simulaci, plechařinu, tvorbu výkresové dokumentace, formy, elektromechaniku, až po vizualizace a správu dat, všude tady Inventor předstihl ve svých funkčních schopnostech aplikaci Solidworks.

AI vs. SWX

Ve vašem konkrétním způsobu využití CADu mohou být váhy a důležitost jednotlivých oblastí odlišné, a tak se vámi provedené srovnání může drobně odlišovat. Ale takovéto jednoznačné hodnocení určitě vyzývá minimálně k vlastnímu otestování schopností aktuální verze Inventoru - i ve vašem oboru se s největší pravděpodobností projeví jeho převaha nad ostatními 3D modeláři. Ne v jednotlivých kliknutích a poloze tlačítek na obrazovce, ale v celkovém sortimentu funkcí a možnostech efektivní tvorby digitálních prototypů.

Inventor je přirozeným nástrojem jak pro ty, kdo s CAD technologiemi začínají, tak pro stávající uživatele AutoCADu.



Celou studii si můžete přečíst v PDF formátu zde (při nedostupnosti webu nás kontaktujte). Další informace a trial verze Inventoru najdete zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat