pondělí 16. dubna 2012

České verze aplikací v sadách Autodesk Design Suite 2013

Překážkou bránící většímu rozšíření sad Autodesk Design Suite mezi českými a slovenskými uživateli dosud byla chybějící lokalizace jednotlivých produktů tvořících tyto sady. Do češtiny byly ve verzi 2013 a 2013 lokalizovány pouze strojařské verze Product Design Suite a Factory Design Suite. Přitom ve světě jsou tyto sady velmi populární i ve svých ostatních, obecných a stavařských verzích - poskytují ucelený, cenově zvýhodněný sortiment nástrojů potřebných pro běžné pracovní postupy projektanta nebo konstruktéra.

Tato překážka nyní mizí díky jedné z nových funkcí produktové řady 2013, totiž možnosti lokalizace formou doplňkových jazykových balíčků "Language Pack". Instalací dodatečného, volně dostupného Language Packu můžete do vaší aplikace (včetně verze ze sady Design Suite) doplnit libovolný dostupný jazyk, do kterého byla daná aplikace lokalizována. Můžete si doinstalovat i několik jazyků najednou a poté mezi nimi přepínat. Language Packem neinstalujete celý nový produkt, ale jen relativně málo objemný doplněk obsahující lokalizované uživatelské prostředí, šablony, popř. nápovědu. Výsledkem je plnohodnotně lokalizovaná aplikace, stejná jakou byste zakoupili samostatně. Tímto způsobem lokalizace můžete také získat rychleji českou verzi aplikace ještě před jejím uvedením v samostatné verzi, nebo vyřešit krátkodobou potřebu alternativní jazykové verze vašeho produktu (např. stáže).

Například pro AutoCAD 2013 jsou nyní ke stažení language packy pro tyto jazyky: angličtina (vhodné pro zakoupené lokalizované verze), čeština, němčina, francouzština, italština, španělština, brazilská portugalština, polština, maďarština, ruština, korejština, zjednodušená čínština, tradiční čínština. Samostatné language packy jsou k dispozici i pro AutoCAD Mechanical, Architecture, Inventor a další produkty Autodesku.

Lokalizace pokrývá i rozšířené funkce, kterými se daná aplikace z verze Design Suite liší od své obyčejné, samostatné verze. Takto například vypadají funkce pracovních postupů v AutoCADu 2013 ze sady AutoCAD Design Suite Premium 2013 EN, počeštěném pomocí Language Packu.



Viz též tipy:

Žádné komentáře:

Okomentovat