úterý 10. prosince 2013

Nový Autodesk 360 jako projektová platforma pro spolupráci


Na konferenci Autodesk University 2013 se mohli účastníci seznámit s chystanou novou verzí cloudových služeb "Autodesk 360". Stávající samostatné funkce cloudu Autodesk 360 budou postupně transformovány do sjednocené platformy pro projektovou spolupráci decentralizovaných týmů a správu projektových dat.

Dnešní podoba cloudu Autodesku zahrnuje různé služby od jednoduché správy CAD dokumentů, konfigurací AutoCADu, přes prohlížení a editaci 2D CAD dat (AutoCAD 360), 3D CAD dat (Fusion 360), analýzy (BIM 360), simulace (SIM 360), PLM (PLM 360), CAM (CAM 360) nebo rendering. Tyto a další nové služby potkáte i v nové podobě cloudu. Nové cloudové řešení ale pokryje všechny aspekty pracovních postupů navrhování a konstruování v jednom uživatelském rozhraní. Postupy přitom zahrnují celý projekční tým, nejen konstruktéry a projektanty. Představená verze tohoto rozhraní (dashboard, hub) se nejvíce blíží nynějšímu prostředí aplikace Fusion 360.

Autodesk 360 tak bude moci sloužit jako místo pro týmovou spolupráci, komunikaci, plánování a sdílení projektových dat a dokumentů (nejen CAD/BIM). Díky jeho cloudové podobě nezáleží na místě odkud pracujete, ani na platformě operačního systému počítače či mobilního zařízení. Hladký tok dat v reálném čase tak přinese zvýšení produktivity oproti dnešnímu stavu, kdy pracujete v jedné aplikaci, uložíte data, převedete je do jiné aplikace a v ní pak pokračujete dalším krokem procesu.

Po přihlášení do nového Autodesk 360 vidí uživatelé okamžitý stav veškerých projektů, dat, lidí, úkolů, diskusí, aktivit, problémů a upozornění, které jsou spojeny s projekty na kterých pracují. Nový Autodesk 360 představil tyto funkce:
  • Projekty: Základem všech akcí v Autodesk 360 jsou projekty, ty propojují veškerá data, aktivity a lidi v jednom centralizovaném uživatelském prostředí.
  • Sociální funkce: Autodesk 360 propojuje lidi, data a projekty pro snazší interakci týmů. Díky intuitivnímu rozhraní mohou snadno přistupovat k datům a sdílet informace.
  • Vyhledávání: Autodesk 360 zahrnuje funkce hlubokého vyhledávání - prohledává nejen metadata, ale i obsah CAD dokumentů. Pomůže vám tak najít přesně to co hledáte, kritické informace návrhů v kontextu projektu.
  • Spolupráce: Autodesk 360 organizuje a zpřístupňuje veškeré projektové informace, nikoliv jen návrhová data, a to pro všechny členy projektového týmu, kdykoliv a na jakémkoliv zařízení.
  • Zobrazování: Autodesk 360 pracuje prakticky s jakýmkoliv typem dat, nikoliv jen s formáty Autodesku. Rozumí i non-CAD datům jako jsou dokumenty, prezentace a tabulky. Kterýkoliv účastník projektu si tak může prohlížet soubory bez potřeby speciálních nástrojů nebo programů.
  • Rendering: Můžete využít prakticky neomezeného výkonu cloudu a vytvářet rendrované snímky ve vysokém rozlišení za zlomek času a bez potřeby drahého výkonného hardware.

Projektový "hub" v Autodesk 360:



Příklad spolupráce na stavebním projektu:



Vizualizace a rendering - Showcase 360:



Využití Autodesk Remote z prostředí Autodesk 360 (vše ve web prohlížeči):




Cloud Autodesk 360 již dnes používá více než 14 milionů uživatelů. "Technology Preview" nového cloudu Autodesk 360 si můžete vyzkoušet na Autodesk360.com

volně dle Autodesk In the Fold

Žádné komentáře:

Okomentovat