úterý 14. října 2014

Uveden AutoCAD 2015 for Mac a LT 2015 for Mac


AutoCAD ve verzi pro Mac se vždy vymykal obvyklému jarnímu termínu uvádění nových verzí produktů Autodesku. Apple je Apple, takže nové verze AutoCADu for Mac se řídí termíny uvádění nových verzí operačního systému Apple Mac OS. I na letošní "AutoCAD for Mac 2015" a "AutoCAD LT for Mac 2015" jsme si tak museli počkat až do dneška, zatímco ostatní produkty Autodesk řady 2015 už jsou dávno na trhu.

AutoCAD for Mac 2015 je určen pro počítače Mac s nejnovější verzí Mac OS X 10.10.0 Yosemite. Stejně jako předchozí verze je plně kompatibilní s DWG výkresy známější Windows verze AutoCADu. Významně byly rozšířeny funkce Mac verze. V minulých verzích pro Mac totiž ve srovnání s AutoCADem pro Windows chyběly některé funkce. Nyní tak AutoCAD for Mac obsahuje rozšířené nástroje pro 2D a 3D navrhování, včetně editoru dynamických bloků, rychlého výběru objektů podle vlastností, správy stavů hladin nebo datových propojení na Excel.

Vedle dalších novinek verze 2015 tak AutoCAD for Mac 2015 umožňuje:
  • vytvářet inteligentní a flexibilní dynamické bloky a knihovny
  • vkládat do výkresů živá propojení na tabulky Excelu
  • vytvářet a spravovat nastavení hladin pomocí Správce stavů hladin (Layer State Manager)
  • snadno vyhledávat výkresové objekty podle vlastností funkcí RVÝBĚR, resp. QSELECT
  • zobrazovat náhledy příkazů a automaticky opravovat překlepy či synonyma
  • využít zvýšený výkon aplikace

Videoukázky - DataLink a rychlý výběr:





Cena verze 2015 se nezměnila, k dispozici je anglická a francouzská jazyková verze. Podobně jako u Windows verze lze AutoCAD LT for Mac získat i formou Desktop Subscription (časového pronájmu).

Více na AutoCAD for Mac

Žádné komentáře:

Okomentovat