úterý 2. prosince 2014

Významná aktualizace funkcí Autodesk A360


Funkce cloud služby Autodesk A360 (A360 Team) byly na konci listopadu rozšířeny o několik nových možností. Tou nejdůležitější, z pohledu funkce možná malou, ale dopadem významnou, je možnost veřejného sdílení CAD dat uložených v týmových projektech A360. Nezávisle na právech a nastavení spolupráce ve vašem konstrukčním nebo projekčním týmu v A360 Team tak můžete vybrané návrhy sdílet veřejně, nebo veřejně ale s heslem - buď pouze formou online prohlížeče, nebo včetně možnosti stažení zdrojových CAD souborů. Příjemce dat tedy nemusí mít účet na A360 a nemusí se přihlašovat.

Připomínáme, že A360 podporuje univerzálně prakticky všechny běžné CAD formáty (nejen formáty Autodesku), včetně struktury sestav. Ty můžete interaktivně prohlížet, zobrazovat strom sestavy, přistupovat k vlastnostem komponent, vytvářet rozstřely. To - v kombinaci s možností veřejného sdílení - otvírá zajímavé možnosti pro zpřístupnění vašich návrhů kooperantům a zákazníkům, pro interaktivní publikování knihoven vašich výrobků na vašich firemních stránkách a další typy online využití. Částečně se tím rovněž uvolňují licenční omezení cloud služby Autodesk A360 Team, protože pro některé příjemce dat už nepotřebujete samostatné uživatelské účty. Pro základní využití je A360 Team k dispozici zdarma.

Sdílení lze zapnout pomocí funkce Share dostupné v prohlížeči, v informacích o modelu nebo i v základní stránce projektu.


Univerzální online prohlížeč všech typů CAD dat (tzv. „LMV“ - large model viewer), včetně textur, rozstřelů, zobrazení struktury sestavy a vlastností vybraných prvků modelu/sestavy umí podstatně více než starší CAD prohlížeč služby A360 Drive. Pomocí veřejného sdílení si můžete prohlížeč LMV vložit i do firemních stránek, online katalogů, apod.

Kromě snazšího sdílení zahrnuje listopadová aktualizace i snazší upload lokálních souborů, včetně hromadného uploadu pomocí drag-n-drop - lze určit zda jde o samostatné soubory nebo soubory tvořící sestavu (jejich vztahy už si A360 zjistí sám). Snazší je i vytvoření vašeho prvního projektu v A360. Publikovaný model je připraven v řádu desítek sekund po uploadu, resp. aktualizaci verze.

Příklady sdílených CAD modelů:


Online ukázky (vyžaduje WebGL, tedy Google Chrome, Firefox nebo Safari; režim Full-screen nabídne další funkce):



Čím je pro videa YouTube, tím je pro CAD data Autodesk A360.

Viz též Autodesk360.com

Žádné komentáře:

Okomentovat