čtvrtek 8. října 2015

Autodesk Graphic - nový ilustrační nástroj pro iOS a Mac


Když Autodesk před nedávnem odkoupil prémiovou internetovou doménu graphic.com, nebylo ještě zřejmé, k čemu bude tato doména sloužit. Jasněji je nyní po oznámení nové - resp. staronové - ilustrační aplikace Autodesk Graphic. Autodesk Graphic je profesionální vektorová aplikace pro tvorbu technických návrhů a ilustrací nebo uměleckých děl.

Původní verze této aplikace se jmenovala iDraw (Indeeo). Nyní je pod novým názvem, pod křídly Autodesku a s rozšířenými funkcemi k dispozici pro Mac OS X, pro iPad a pro iPhone. Výtvarné nástroje jsou tak k dispozici na všech typech stolních i mobilních zařízení firmy Apple.


Do návrhů lze vkládat editovatelné prvky ze souborů SVG, AI, PDF a PSD. Výsledný návrh lze exportovat do formátů PNG, JPEG, GIF, TIFF, SVG, PSD, AI, a PDF. Aplikace podporuje tlakově citlivé kreslení, tahy s proměnlivou tloušťkou štětce, včetně tlakové podpory na tabletech Wacom a trackpadech Force Touch. Lze vytvářet vlastní styly kaligrafických štětců, využívat pokročilé transformace objektů, nebo automatizovat postupy pomocí skriptů.


Aplikace Graphic najde využití v architektuře, konstrukci, návrzích webových prvků a uživatelských rozhraní, tvorbě přesných kótovaných půdorysů, schémat, uměleckých návrzích pro média a počítačové hry, nebo při zpracování vektorových návrhů pro další aplikace Autodesku. Viz též další mobilní aplikace Autodesku.

Autodesk Graphic lze zakoupit za 24.99$ (Mac), 8.99$ (iPad) a 2.99$ (iPhone).

Více na graphic.autodesk.com (a nyní tedy i na graphic.com)

Žádné komentáře:

Okomentovat