úterý 3. listopadu 2009

Windows 7 - jakpak se daří?

Win7
Deset dnů je v prodeji nový "desktopový" operační systém Microsoftu - Windows 7 (ale i jeho serverový bratr - Windows Server 2008 R2). Jak si zatím vede na trhu?

Počet prodaných licencí Windows 7 již dnes předstihl počty licencí Windows Vista prodaných za celý první měsíc. 60% procent firemních uživatelů plánuje přechod na Windows 7 v nejbližších 12 měsících. Ukazuje se rovněž, že řada firemních uživatelů spojuje upgrade na Windows 7 s přechodem na 64bitové technologie.

Úspěšný start Windows 7 potvrzují i síťové statistiky skutečně používaných operačních systémů na počítačích z celého světa. Windows 7 zde mají již tržní podíl přes 3% - a v některých zemích již překročily počet uživatelů letitého operačního systému MacOS. A například také po těchto deseti dnech více než trojnásobně překročily počet uživatelů, které za více než 10 let dokázal posbírat Linux.

Viz např. online statistika OS za poslední měsíc (celosvětově), statistika OS používaných v Evropě (všimněte si strmějšího poklesu WinXP) a OS v České republice (zajímavý i pokračující nárůst tržního podílu Windows Vista ve všech grafech).

Žádné komentáře:

Okomentovat