pondělí 21. října 2013

AutoCAD 2015 již nebude podporovat Windows XP

Podle oznámení Autodesku je AutoCAD 2014 (a s ním celá rodina produktů AutoCADu 2014) poslední verzí oficiálně podporovanou pod operačním systémem Windows XP. Sám Microsoft ukončuje podporu Windows XP již 8.4.2014. Pokud tedy z nějakého důvodu zůstáváte na platformě WinXP, upgradujte včas váš CAD software na verze 2014.

Nicméně doporučujeme přechod na výkonnější platformy Windows 7 a Windows 8. Vedle vyššího výkonu a nových funkcí operačního systému získáte na těchto platformách i nové funkce AutoCADu, které na WinXP nefungují. Jsou to:
  • Náhledy DWG a DWF v Průzkumníku
  • Zobrazení podrobných vlastností DWG v Průzkumníku
  • Vyhledávání ve vlastnostech DWG, ale i v obsahu DWG (text, Mtext)
  • Podpora dotykových obrazovek (touch UI)

2 komentáře:

  1. Já bych osobně ocenil když by produkty od AutoDesku podporovali více jádrové procesory. Protože vytěžovat jen jedno jádro když mám třeba 4 nebo 8 jádro tak je to na nic to mít. Nevíte jak se to pohne....

    OdpovědětVymazat
  2. U parametrických CAD modelářů je s paralelním zpracováním zásadní problém (koncepční). Takže nějaké rychlé významné změny nečekejme - nicméně většina produktů Autodesku už dnes vícejádrové procesory podporuje - některé aplikace jen pro určité funkce (např. AutoCAD, Inventor, Revit - viz tipy na CADforum.cz), některé špičkově (např. 3ds Max)

    OdpovědětVymazat