neděle 1. května 2011

Publikujte váš digitální prototyp ve 3D

Prezentace výrobku během jeho návrhu a kvalita jeho doprovodné dokumentace patří k významným složkám, které se podílejí na jeho obchodním úspěchu a spokojenosti zákazníků.

Pro digitální prototypy vytvářené v Inventoru lze použít mnoho způsobů publikování v 3D podobě - viz např. Tip 3484 na CADforum.cz. Pro publikování modelů na web je nejpohodlnější cestou formát DWF (resp. DWFx) přímo podporovaný v Inventoru. Ten dovoluje vytvářet i interaktivní 3D modely vložené do web stránek - viz např. ukázka DWF souboru v online prohlížeči Autodesk Freewheel (vyzkoušejte si Orbit a další ovládací funkce):



Častým požadavkem je ale i export do 3D PDF formátu zobrazitelném v Acrobat Readeru. Publikování do formátu 3D PDF je podporováno v doplňkové aplikaci Inventor Publisher. Publikování prostých 3D modelů je ale jen malou součástí funkcí této aplikace. Především slouží pro zpracování 3D modelů z Inventoru nebo libovolné jiné 3D CAD aplikace a pro pohodlné vytváření rozstřelů sestav, servisních manuálů nebo montážních návodů. Sortiment výstupních formátů je přitom velmi široký - od "DTP" výstupů pro manuály, přes web prezentace (Flash), až po videoanimace nebo mobilní prezentace pro iPad či iPhone. Publikovaná dokumentace přitom zachovává strukturu sestavy a při editaci sestavy se zaktualizuje.

Vyzkoušejte si sami ukázku 3D servisního manuálu z Inventor Publisheru - Parker Service Manual (3D PDF, 3.4MB)

Žádné komentáře:

Okomentovat