úterý 27. listopadu 2012

Autodesk Fusion 360 - plný 3D CAD v cloudu


Na probíhající konferenci Autodesk University 2012 oznámila firma Autodesk novou cloud aplikaci - Fusion 360 - první plnohodnotný konstrukční 3D CAD software založený na web cloudu. Autodesk Fusion 360 vychází z konceptu Inventoru Fusion a z nedávno uvedených kutilských aplikací Autodesk 123D.

Fusion 360 nechává náročné 3D operace na neomezeném výkonu web cloudu, klientské stanice PC nebo Mac tak mohou pracovat velmi rychle. Objemové i volnoplošné 3D modely lze zpracovávat v jednotném prostředí. Fusion 360 je nezávislý na CAD formátech - umí otevírat, editovat i ukládat CAD modely ve všech obvyklých souborových formátech - aplikace je tak zcela otevřená vůči různým typům CAD dat. Díky použití cloudu jsou data modelů dostupná kdykoliv a odkudkoliv, lze je snadno sdílet a kooperovat nad návrhy pomocí sociálních sítí.

Interně pracuje Fusion 360 s 3D jádrem ShapeManager (nyní jako multi-threaded software) a s technologií Autodesk T-Splines. Vnitřní souborový formát je F3D (jako Inventor Fusion for Mac). Komunikuje i s CAM nástroji v cloudu. Vedle klientských modulů pro PC a Mac budou uvedeny i klienti pro tablety.

Autodesk Fusion 360 (původní krycí název "Project Forge") bude v prodeji v příštím roce, a to formou předplatného - subscription. Nabídka doplní stávající komerční cloud aplikace "Autodesk 360", jako např. Autodesk PLM 360 nebo Autodesk Simulation 360.

Ukázka tvorby 3D šroubovice (v HD rozlišení toto video najdete na našem Facebooku):



Více na www.autodesk.com/fusion360 a www.cadstudio.cz/fusion360.asp

Žádné komentáře:

Okomentovat