čtvrtek 1. listopadu 2012

Projekt Kronika - záznam postupů v CAD aplikaci

Novým projektem z vývojových dílen Autodesk Research je "Project Chronicle" - web aplikace pro záznam postupů prováděných v CAD aplikacích. Tato aplikace nahrává videozáznam, hlasový doprovod a přehledy jednotlivých příkazů prováděných v CAD aplikaci a publikuje výsledný záznam na veřejné stránky chronicle.autodesk.com, kde lze jednotlivé záznamy prohlížet, komentovat, hodnotit a sdílet.


Pomocí Project Chronicle tak lze snadno vytvářet výuková videa ke konkrétním postupům práce v CAD aplikaci. Oproti běžně používaným "screen-capture" aplikacím (pro videa firmy CAD Studio na YouTube nebo na CADforum.cz používáme např. aplikaci Techsmith Camtasia) je Chronicle doplněn historií konkrétních spouštěných příkazů a web nástroji pro uložení a interaktivní prohlížení výsledných záznamů.

Pro prohlížení jednotlivých "kronik" je nutné použít některý z web browserů podporujících HTML5 - např. MSIE 9, Chrome 20 nebo Firefox 14 (a vyšší). Záznamová aplikace v současné době podporuje CAD aplikace rodiny AutoCAD 2013 a Revit 2013.

Záznamovou část aplikace Chronicle si můžete stáhnout na Autodesk Labs, ukázky zaznamenaných videí si prohlédněte na chronicle.autodesk.com.

Příklad postupu v Revitu - T-schodiště:

Žádné komentáře:

Okomentovat