pátek 11. dubna 2014

Mobilní aplikace Autodesk Instant (aktualizováno)

(14.března 2014) Firma Autodesk uvedla novou mobilní aplikaci, která se zdánlivě vymyká obvyklým oborům, ve kterých Autodesk dominuje. Aplikace Autodesk Instant pro Android a iOS je "instant messaging" aplikace určená pro komunikaci v týmu, s podobnými funkcemi jako například známá WhatsApp. Ovšem nezapomeňme, že Autodesk je již delší dobu aktivní i v této "spotřebitelské" oblasti komunitních aplikací a sociálních sítí - viz například jeho aplikace Socialcam, Pixlr či Instructables (viz též další mobilní aplikace).

Komunikace v týmu je důležitou součástí návrhových procesů. Uživatelé dnes komunikují převážně elektronicky, nejčastěji z mobilních zařízení, které umožňují okamžitou reakci, kdykoliv a kdekoliv. Používají se různé metody - e-maily, SMS, Skype, Facebook, ICQ, WhatsApp... Škála prostředků komunikace je velmi široká. Autodesk se s aplikací Instant snaží zajistit, aby podniková komunikace mezi týmy probíhala v prostředí, ve kterém je možné udržet řízení a který lze snáze napojit na stávající a budoucí platformy sdílení dat.

Instant má velmi jednoduché ovládání, uživatel je identifikován e-mailovou adresou a okamžitě je možné mu odesílat nebo může přijímat textové zprávy, obrázky, videa nebo svou polohu. Podle firemních adres se uživatelé sdružují do skupin. Pokud příjemce nemá aplikaci Instant nainstalovánu, zpráva se automaticky doručí prostřednictvím běžné SMS.


Platforma pro okamžitou komunikaci může být důležitým doplňkem služeb Autodesk 360 pro online pracovní postupy a může usnadnit projektovou spolupráci v distribuovaných týmech. Integrace s dalšími nástroji Autodesku je plánována. Aplikace Autodesk Instant pro mobilní zařízení založená na Androidu a iOS je prozatím dostupná pouze pro severoamerické uživatele. Další verze bude k dispozici celosvětově.

Aktualizace: necelý měsíc po uvedení americké verze byl Autodesk Instant uvolněn celosvětově - verze 1.5 pro iOS a nová verze pro Android fungují i v České a Slovenské republice

Více na www.autodeskinstant.com nebo mobilní aplikace

Žádné komentáře:

Okomentovat