úterý 29. dubna 2014

Nový 123D Design, 123D Circuits a Meshmixer

Rodina "kutilských" aplikací Autodesk raz-dva-tři-Dé se v nedávných dnech dočkala několika nových aktualizací. Asi nejzajímavější jsou novinky web aplikace pro návrh a simulaci elektronických obvodů - 123D Circuits.


123D Circuits již dnes nabízí funkce pro návrh elektronických obvodů v prostředí web prohlížeče. Lze rovněž simulovat chování obvodů včetně tlačítek, rezistorů (odporů) a LED. Nově ale lze simulovat i chování kapacitorů (kondenzátorů) a induktorů (cívek) v reálném čase. Toto chování můžete pozorovat pomocí virtuálních osciloskopů. Reakci na jednotkový impuls můžete pozorovat v celém vámi navrženém obvodu. Kromě toho lze Circuits použít pro psaní, kompilování a simulování kódu pro Arduino.

Aplikaci Circuits si spusťte z 123dapp.com/circuits, nebo si prohlédněte ukázku, jednoduchý oscilátor.


Modelovací aplikace 123D Design existuje v mnoha podobách - jako klasická desktop aplikace pro Windows a pro Mac, jako web aplikace běžící v prostředí webového browseru, nebo jako mobilní aplikace pro Android a iOS (iPad). Právě verze pro Windows a Mac v nové verzi 1.4 více připomíná jiné aplikace rodiny 123D, např. TinkerCAD. Lépe také propojuje nástroje 123D Catch, 123D Make a 123D Creature. Lze importovat a exportovat modely ve formátech STL a OBJ. Před 3D tiskem jsou nyní modely odesílány do nástroje Meshmixer. Aplikaci lze ovládat i pomocí 3D myši.
123D Design Desktop

Aplikaci si stáhnete zdarma na 123dapp.com/design


Aplikace Meshmixer pro zpracování povrchových modelů (3D sítí) nabízí v nové verzi 2.3 funkce pro tvorbu řezů, vkládání objemových těles, lepší zpracování knihoven, nástroje pro oddělování těles, podporu binárního formátu PLY a vylepšený 3D tisk - lze definovat vlastní uživatelské typy 3D tiskáren, takže Meshmixer umí tisknout prakticky na jakékoliv 3D tiskové zařízení.

Adresa pro stažení - 123dapp.com/meshmixer

Ukázka použití Meshmixeru:



Viz též cadstudio.cz/123d

Žádné komentáře:

Okomentovat