středa 2. dubna 2014

Na mračna bodů je Autodesk ReCap Pro a ReCap 360

S rostoucí dostupností technologií pro snímání 3D bodů a nových způsobů zachycování reality (reality capture, recap), například pomocí série fotografií, roste i využití nástrojů pro využití těchto 3D dat pro projektování a konstruování. Velmi výkonnou a snadno použitelnou aplikací pro zpracování rozsáhlých nasnímaných mračen bodů stávajícího stavu je Autodesk ReCap.

Tato aplikace je součástí profesních sad Autodesk Design Suite 2015 a 2014 a zpracovaná 3D data lze přímo načítat do aplikací AutoCAD, Revit, Inventor, Navisworks a 3ds Max (viz). Model stávajícího stavu budovy, terénu, výrobku či artefaktu můžete přímo použít pro následné modelování pomocí CAD funkcí dané aplikace. Mračna bodů lze ořezávat, klasifikovat, odměřovat, uchopovat, použít jako referenční roviny.

30 dnů po instalaci Design Suite máte k dispozici pokročilejší funkčnost verze "ReCap Pro". Tuto funkčnost si můžete prodloužit pomocí Desktop Subscription (pronájmu).

Ukázka použití ReCap Pro:



V rámci vašeho účtu na cloudu Autodesk 360 můžete využít také webové verze "ReCap 360" pro sdílení vizualizací a připomínkování vašich zaměřených 3D dat, nebo pro automatický převod série fotografií na otexturovaný 3D model (funkce ReCap Photo).

Ukázka použití ReCap 360:


Žádné komentáře:

Okomentovat