středa 25. června 2014

Autodesk A360 mobile - jakýkoliv CAD soubor na vašem mobilu

Pomocí nově uvedené (resp. znovu uvedené, viz níže) mobilní aplikace Autodesk A360 nyní můžete prohlížet 2D a 3D CAD soubory v prakticky jakémkoliv formátu na obrazovce vašeho tabletu nebo telefonu (iPad či iPhone).

Cloud služba "Autodesk 360" nabízí mnoho užitečných CAD funkcí a cloudových nástrojů, a řada dalších je plánována na nejbližší měsíce (viz květnový článek). Všechny funkce nového, na projektech založeného cloudu Autodesk 360, včetně interaktivního prohlížeče více než 60 různých CAD formátů, jsou dostupné odkudkoliv prostřednictvím webového prohlížeče. Nicméně dosud existovala výkonnostní omezení daná mobilními verzemi web prohlížečů jako je Safari nebo Chrome - zejména omezení WebGL zobrazení. Tato nová mobilní aplikace Autodesk 360 obchází ona omezení díky přímému přístupu na cloudová data a funkce, nikoliv prostřednictvím web prohlížeče. Autodesk 360 Mobile je v současné době dostupný pouze pro Apple iOS - tedy pro iPad a iPhone (verze pro Android je plánována také).

Autodesk A360 na iPadu:


A Autodesk 360 v desktopovém web prohlížeči:


Autodesk A360 umožňuje prohlížet i velmi rozsáhlé 3D a 2D projekty a sleduje změny a novinky ve vašich sdílených projektech. Pomocí této aplikace se můžete propojit a spolupracovat v týmech, ať jste zrovna kdekoliv. Všechna projektová data jsou přístupná a jednoduše zobrazitelná v široké škále formátů. Autodesk 360 podporuje jak online tak offline pracovní postupy - pomůže vám zvýšit produktivitu výrazným zlepšením způsobů jakým vytváříte, zobrazujete, simulujete a sdílíte vaše návrhy.

Některé z CAD formátů podporovaných v Autodesk A360: AutoCAD, Inventor, Fusion 360, Revit, Navisworks, SolidWorks, CATIA a generické souborové formáty jako PDF, DWF/DWFX, STL, STEP, IGES, OBJ, SAT, plus řada dalších.

Bezplatnou novou aplikaci Autodesk A360 si můžete stáhnout z iTunes a od 1.10. i na Google Play (viz též mobilní aplikace Autodesk).

PS:
I když název "Autodesk 360" plně odpovídá funkcím této aplikace, v minulosti již existovala aplikace pojmenovaná "Autodesk 360" (známá též jako "Design Review Mobile"). Tato aplikace je stále dostupná ve verzi pro Android. Nenechte se prosím zmást číslováním verzí - ve skutečnosti je "Autodesk 360 V1.0 for iOS" zcela nový nástroj s podstatně více funkcemi než měla "předchozí" verze 3.x starší aplikace zvané "Autodesk 360". Aktualizace: aplikace se nyní jmenuje "A360 Mobile".

Žádné komentáře:

Okomentovat