sobota 28. června 2014

Který projekční software se mám začít učit?


Po prázdninách se začne řada studentů vzdělávat na odborných školách a bude se snažit načerpat znalosti a zkušenosti mimo jiné i v ovládání specializovaného CAD/BIM software z oblasti architektury a stavební projekce. Ač jsou základní principy nejrozšířenějších programů zčásti podobné, přeci jen je vhodné se už od počátku výuky zaměřit na ty softwarové aplikace, které jsou v praxi nejrozšířenější a jejichž znalost je následně na trhu práce nejžádanější.

Online magazín Black Spectacles vypracoval analýzu zveřejněných požadavků na znalosti a dovednosti pro uchazeče o 928 volných pracovních pozic v top 50 architektonických a projekčních firmách z žebříčku "top 300". Přes 70% z těchto architektonických pozic má jako podmínku znalost světově nejrozšířenější BIM aplikace, Autodesk Revitu. Přes 50% stále ještě vyžaduje znalost AutoCADu. Třetím nejžádanějším programem je Sketchup. Znalost klasického ručního rýsování je vyžadována u 4% těchto pracovních pozic.

Celý žebříček a další informace najdete v článku na BlackSpectacles.com

A mimochodem, ti aktivnější nemusejí čekat až na začátek semestru - Revit a jakékoliv další programy firmy Autodesk jsou pro studenty k dispozici zdarma - viz www.autodesk.com/education/free-software/ nebo www.cadstudio.cz/edu.

Žádné komentáře:

Okomentovat